SLUŽBENO JE ‘IZBRISANA’ BORONGAJSKA TRŽNICA: Skupštinari bijesno napustili sjednicu

Facebook

Dio zastupnika Sabora napustio je sjednicu tijekom odlučivanja o preseljenju Tržnice Borongaj na terminal kod okretišta Dubec.

Veći broj zastupnika napustio je Hrvatski sabor na sjednici održanoj u četvrtak. Na sjednici se glasovalo o odluci koja dosadašnju borongajsku tržnicu seli na lokaciju okretišta Dubec. Bez obzira na njihovo napuštenje sabora, potreban kvorum ipak je postignut. Naime, čak 27 sabornih zastupnika jednoglasno je podržalo ovu odluku.

Dio zastupnika Sabora napustio je sjednicu tijekom odlučivanja o preseljenju Tržnice Borongaj na terminal kod okretišta Dubec. Među njima su se našli i potpredsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić, zastupnici SDP-a, HNS-a, HSLS-a te nestranački zastupnici Vladimir Ferdelji i Sandra Švaljek.

Ni prosvjedi, potpisivanje peticija, prigovori građana i trgovaca gradskim vlastima nisu ‘urodili plodom’. Naime, o ovoj odluci brisanja Borongaja kao jedne od lokacija stalne prodaje neprehrambenih proizvoda raspravlja se još od travnja. Već je tada zagrebački gradonačelnik Milan Bandić obećao ljutim zakupcima zamjenske lokacije kako bi i dalje obavljali svoj posao. Oslobođeni prostor trebao se urediti zbog novootvorenog Sportsko-rekreacijskog centra na Sveticama.

“Grad se širi, određene lokacije postaju drugačije. Gradi se sportski centar Svetice i ta priča tamo ne može ostati”, govorio je tada glasnogovornik Tržnica Zagreb Miroslav Pupić Bakrač.

Još smo prije nekoliko dana pisali upravo o ovom problemu i nezadovoljstvu trgovaca s Borongaja koje traje već mjesecima. Oni su, naime, trebali biti ‘otjerani’ već u mjesecu lipnju, ali zahvaljujući peticiji i podršci SDP-a dozvoljeno im je ostati do početka rujna. Ono što ove trgovce najviše zabrinjava jest gubitak stalnih kupaca. Naime, Zagrepčani na dobro poznatoj tržnici posluju već više od 20 godina.

Na novoj lokaciji  trebalo bi biti postavljeno do 60 drvenih kućica, slično kao što je to napravljeno na Trešnjevačkom placu.


Komentari