SLUČAJ ZASTAVE Dogradonačelnik Luka Korlaet: ‘Dobili smo mandat za jedan vrijednosni sustav koji želimo promovirati’

Foto: Zagreb.info

Dogradonačelnik Zagreba Luka Korlaet objasnio je potez gradonačelnika Tomaševića koji je odlučio uskratiti dozvolu za postavljanje zastava na gradske jarbole udruzi Vigilare koja će sutra prošetati gradom u Hodu za život.

Kako je rekao objasnio Luka Korlaet, nije riječ o zabrani već o odbijanju suglasnosti.

“Ne bih rekao da smo zabranili nego da naprosto gradonačelnik nije dao svoju suglasnost da se ta obilježja izvjese na gradskim mjestima. Dobili smo mandat od velike većine građana ovog grada za jedan vrijednosni sustav koji želimo promovirati. To se, kao što je Tomašević objavio, kosi s tim vrijednosnim sustavima”, rekao je Korlaet.

Podsjetimo, Vigilare je na potez gradonačelnika Tomaševića reagirao priopćenjem u kojem tvrde da su 14. travnja tražili suiglasnost za postavljanjem zastava koje je grad odobrio i to 75 zastava na gradskim jarbolima. Ustvrdili su da se radi o samovolji gradonačelnika s obzirom na to da su prethodno dobili dopuštenje za postavljanje zastava na gradskim jarbolima.

No, gradonačelnik je reagirao protu-priopćenjem u kojem navodi kako “gradonačelnik odlučuje za koje događaje će biti pokrovitelj i pokroviteljstvo odobrava za one događaje koji su u skladu s politikom gradske vlasti”.

Na tu temu udruga Vigilare održat će press konferenciju u 13 sati, o čemu ćete čitati na Zagreb.info.

Komentari