SLUČAJ SMRTI U ČEKAONICI: Iz KB Sveti Duh odgovorili na navode da su krivotvorili nalaz obdukcije

Bolnica Sveti Duh (Foto: Zagreb.info)

Iz KB Sveti Duh odgovorili su na navode u jučerašnjem Dnevniku NoveTV kako se u slučaju smrti muškarca u čekaonici bolnice sumnja da su krivotvoreni nalazi obdukcije.

Navedeno je kako se sumnja da je pomoćnik ravnateljice bolnice utjecao na patologa s ciljem da se kao uzrok smrti pacijenta navede edem pluća unatoč saznanju da je pacijent preminuo od gušenja krvlju uslijed pucanja želučanog ulkusa.

KRIVOTVORILI NALAZ OBDUKCIJE? Cure detalji inspekcije u slučaju preminulog muškarca u čekaonici bolnice Sveti Duh

Evo što su danas odgovorili iz ureda ravnateljice:

Uprava Kliničke bolnice „Sveti Duh“ izražava iskrenu sućut obiteljima preminulih pacijenata u čekaonici Objedinjenog hitnog bolničkog prijema i razumije interes javnosti za rasvjetljavanjem svih okolnosti ovog slučaja. Ljudski život nema cijenu, svaka je smrt potresna i Uprava Bolnice u potpunosti podržava nastojanja obitelji da dobiju odgovore i pronađu mir. Uprava Bolnice je, stoga, provela postupak unutarnjeg nadzora kako bi dobila cjelovit i meritoran uvid u slučaj.

‘PACIJENTI SU BILI ZBRINUTI, ALI BILO JE PROPUSTA…’ Ravnateljica Svetog Duha progovorila o aferama koje tresu bolnicu, otkrila razmišlja li o ostavci

Nakon opsežne istrage Povjerenstvo za unutarnji nadzor je zaključilo da je postupanje zdravstvenih djelatnika iz pozicije liječenja provedeno sukladno kliničkom stanju pacijenata, u danom trenutku, ali da je bilo propusta  u dokumentiranju procesa liječenja. Na tom tragu Uprava KBSD je donijela Odluku o provođenju hitnih korektivnih mjera za tim Objedinjenog hitnog prijema, koji uključuje izradu novog Postupnika za smještaj i nadzor hitnih pacijenata koji se nalaze izvan prostora Opservacije.

Osim Povjerenstva za unutarnji nadzor Kliničke bolnice „Sveti Duh“ izvide su provodili i djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova te inspekcija Ministarstva zdravstva.

Uprava KBSD je danas od Ministarstva zdravstva dobila Obavijest o inspekcijskom nadzoru, obavljenom od 3-5. travnja i  od 4-9. svibnja.

‘PRIJAVILI SU ME ZA TEŠKO UBOJSTVO’ Ravnateljica KB-a Sveti Duh nakon što je primila nagradu Grada Zagreba: ‘Je li to vrijedno prijave?’

U odnosu na potencijalna kaznena djela: nesavjesno liječenje te trgovanje utjecajem, bezrezervno podržavamo istragu nadležnih tijela te u potpunosti surađujemo s institucijama sustava. Uvidom u našu dokumentaciju, koju smo dostavili MIZ-u, a dostavit ćemo i svim drugim institucijama sustava, ne nalazimo utemeljenje za ovako ozbiljne optužbe.

Dokaže li se da su kaznena djela počinjena, Uprava KBSD će najstrože sankcionirati odgovorne.


Komentari