BLAMAŽA HEP-A ZBOG MURALA U SAVSKOM GAJU Smetao im Praljak pa obrisali sve! Boysi već crtaju novi

Foto: Igor Soban/Pixsell

Brisanje murala na trafostanici u Savskom Gaju posvećenog Vukovaru izazvalo je pravu pomutnju u javnosti, a u četvrtak su čak Hrvatski suverenisti održali konferenciju za medije na tu temu.

Sada je pak zamjenik gradonačelnika, Luka Korlaet, reagirao na čitav slučaj pa naveo kako mural nije bio iscrtan sukladno dozvolama. “HEP se očitovao i rekao da nije izdao nikakvu dozvolu za crtanje murala na trafostanici na Savskom gaju”, rekao je Korlaet na sjednici Skupštine pa dodao kako su se tamo nalazila dva murala, onaj posvećen Vukovaru, odnosno žrtvama Domovinskog rata i onaj posvećen osuđeniku za ratni zločin Slobodanu Praljku. Upravo zbog potonjeg, govori, HEP je zaprimio mnoštvo prijava građana pa se odlučio isti prebojati, no onda su prebojali čitavu trafostanicu.

“Nakon dojave građana, HEP je reagirao i odlučio prebojati sve četiri strane trafostranice. Preostale tri strane na trafostanici nisu bile problematične, no nažalost, u režiji HEP-a je prebojano sve”, zaključio je.

Foto: Facebook

Kako doznajemo, tijekom večeri kod trafostanice su se okupili branitelji, ali i ostali građana nezadovoljni zbog brisanja murala. Osim toga, pripadnici BBB-a koji su ocrtali i prijašnji mural, krenuli su iscrtavanje novog. Za njega, kažu, imaju dozvolu. Ocrtavanje je podržao  vukovarski branitelj, HOS-ovac i navijač te član predsjedništva Domovinskog pokreta, Damir Markuš koji je sve objavio na svom Facebook profilu. “Nema predaje”, naveo je kratko.

Suverenisti su brisanje murala nazvali “činom uništenja sjećanja na žrtve Domovinskoga rata”, a gradski zastupnik Mosta, Marko Sladoljev je, zbog želje da se slučaj rasvijetli, bio zatražio stanku sjednice.


Komentari