SLUČAJ IZDAVANJA LAŽNIH COVID-POTVRDA Ravnatelj DZ Zapad “Istraga je u tijeku, još od prošlog tjedna”

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Ravnatelj Doma zdravlja Zapad, Doc. dr. sc. Miroslav Hanževački, u kojem policija istražuje izdavanje lažnih covid-potvrda necijepljenima, komentirao je za N1 cijeli slučaj.

Potvrdio je da je istraga u tijeku, još od prošlog tjedna.

“Nama je najveći interes da se to što detaljnije i preciznije istraži jer to je apsolutno pogubno za cijeli sustav cijepljenja. Treba najkategoričkije svaku sumnju, pokušaj i nakanu kažnjavati. Mi nastojimo što detaljnije snimiti tko je uopće bio u poziciji bilo što takvo napraviti i to je to što mogu reći. Naravno da smo na svoj dispoziciji tom istraživanju koje mora imati te elemente informatičkog vještačenja jer svaka intervencija zapravo ostaje zapisana tako da se povezuje s osobom fizičkom i to je možda jedina sreća u tome”, objasnio je dr. Hanževački.

Objasnio je i, očito slabi sigurnosni sustavu, kako je moguće da netko unosi lažne podatke.

“Nažalost sustav je takav da ostavlja mogućnost da se radi online. Vi, ako znate kuda i poznajete sustav, ako imate čitač kartice, možete se povezati od bilo kuda. To nije povezano ni s radnim vremenom ni radnim mjestom, nego, nažalost, s nečijom nakanom da nešto napravi”.

N1 televiziji rekao je i da se osumnjičeni radnik može vratiti, ako je završeno postupanje policije, ali i da misli da “ćemo ići s nekom suspenzijom.”


Komentari