Slučaj hipodrom: Evo gdje bi trebali vlasnici konja ako grad ne ponudi drugo rješenje

Srdjan Vrancic / CROPIX

Grad Zagreb nedavno je odlučio da se Zagrebački hipodrom zatvara, što je naljutilo veliku većinu građana grada Zagreba. Gradonačelnik Milan Bandić nije bio razgovorljiv po tom pitanju, samo je kratko kazao da ako mora birati između hipodroma i Zagreb Cityja, da bira ipak ovo drugo.

ZATVARA SE ZAGREBAČKI HIPODROM: Vlasnici konja do prosinca moraju isprazniti štale

Alternativno rješenje trenutno ne postoji iako je Blato bila izgledna lokacija za preseljenje hipodroma. No Bandić neće ni morati razmišljati o alternativnoj lokaciji ako projekt “Zagrebački Manhattan” bude proglašen projektom od strateškog interesa za Republiku Hrvatsku, što je sve izglednije. Bandić bi tako bez troškova za premještanje hipodroma dobio mjesto za projekt vrijedan milijardu eura radi, a koji mu je očigledno jako bitan kada je zbog njega Bandić otišao čak i do arapskih šeika.

Ako se takav scenarij obistini, vlasnici i njihovi konji najvjerojatnije će se premjestiti u novi konjički centar u Gornjim Čehima koji je u vlasništvu Gorana Golubičeka, doznaje Z1. Iako bi to bio popriličan novčani udarac za vlasnike konja, ipak bi mogli računati na gradsku podršku koju je imao hipodrom, a a koja bi iznosila oko 3-4 milijuna godišnje.


Deblji kraj bi u tom slučaju izvukli rekreativci i djeca s posebnim potrebama koja na Hipodromu pohađaju terapijsko jahanje, ali i sam Grad Zagreb s obzirom da u Gornjim Čehima nema adekvatne staze, primjerice, za galopske i endurance utrke ili cross zbog čega bi Zagreb ostao bez brojnih natjecanja koja se desetljećima održavaju na Hipodromu.

Sastanak o toj temi trebao bi biti održan sljedeći tjedan.

‘NE DIRAJTE MI HIPODROM’: Građani najavili prosvjed zbog odluke o zatvaranju

Komentari

loading...