SLIJEDI VELIKA PROMJENA VREMENA: Nakon sunca i ljetnih temperatura, stiže kiša i grmljavina

Photo: Goran Jakus/PIXSELL

Prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda sve do nedjelje Zagrepčani su mirne duše mogli u šetnju bez kišobrana. 

Tako se sve do nedjelje navečer očekuje sunčano, odnosno pretežno sunčano vrijeme, a zadnjega dana u tjednu predviđa se lagana naoblaka. Kiša je moguća već prijepodne mjestimice na sjevernom Jadranu i u Gorskome kotaru, a prema večeri i u noći na utorak pljuskovi s grmljavinom očekuju se u većini predjela unutrašnjosti.

Puhat će slab do umjeren jugozapadni vjetar, popodnei navečer u okretanju na umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu umjereno do jako jugo, a potkraj dana i u noći na utorak na sjevernom će dijelu zapuhati jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka od 11 do 16, a na Jadranu ponegdje do 19 °C. Najviša dnevnauglavnom između 19 i 24 °C, a navečer u sjevernim predjelima osjetno svježije, piše DHMZ.

Prognoza za Zagreb

Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Lokalni pljusak moguć je već sredinom dana, a uz jače naoblačenje pljuskovi s grmljavinom očekuju se prema večeri te osobito u noći na utorak. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, navečer u okretanju na umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Najniža jutarnja temperatura zraka od 11 do 13, a najviša dnevna oko 20 °C.

 


Komentari