SLAVONIJA U SRCU ZAGREBA: Prošetajte do trga i probajte najfinije kobasice i kulenove seke (FOTO)

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Centrom grada šire se poznati slavonski miomirisi.

Na Trgu bana Jelačića održava se Sajama slavonskih delicija, a u njima možete uživati od 19. do 23.rujna, od 8 do 20 sati.

Uz prezentaciju i prodaju slavonskih delicija, te prikaz spravljanja hrane na tradicionalan način (“poderane gaće”) kao i bogatu gastro ponudu, očuvanje tradicionalnih zanata jedna je od zadaća na koju smo osobito ponosni, piše Glas Brotnja.

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Organizatori su na Trgu bana Jelačića pripremili doista bogat program, od izrada rukotvorina, zlatoveza i šlinge sve do tradicionalnih reklji. Posjetitelji koji dođu na Jelačić plac u Zagrebu moći će uživati u slavonskom čobancu, kotlovini i jelima pripremljenim po starinskim, već zaboravljenim receptima.

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Udruga branitelja proizvođača “Panonija” okuplja branitelje i članove njihovih obitelji koji imaju registrirane OPG-ove, obrte, društva ograničene odgovornosti, udruge, zadruge, kućne radinosti, a prije tri godine udružili su se radi promidžbe i prezentacije autohtonih slavonskih proizvoda i zajedničkog nastupa na tržištu.

Riječ je o proizvođačima poznatih slavonskih delicija, prije svega suhomesnatih proizvoda, kolača, meda, vina, voćnih rakija, tradicijskih rukotvorina i drugih proizvoda karakterističnih za Slavoniju i Baranju.

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Naglasak je na ljudima koji su u Domovinskom ratu dali veliki doprinos, a nakon rata su zasukali rukave i dalje pridonose društvenoj zajednici u ovima teškim i kriznim vremenima te istovremeno promiču i vrednote iz Domovinskog rata. Udruga Panonija pokrenula je vrlo uspješne i iznimno posjećene projekte Dani Slavonije i Sajam slavonskih proizvoda po kojima je postala prepoznatljiva.


Komentari