Sladoljev oštro po gradonačelniku: ‘Nema sapuna ali Grad šuti o bacanju milijuna na testiranje djece’

FOTO: Dnevnik.hr

Mostov zastupnik u zagrebačkoj gradskoj skupštini Marko Sladoljev,u utorak je putem svojih društvenim mreža kritizirao aktualnog gradonačelnika Tomislava Tomaševića.

Ovaj puta povod je, kako kaže Sladoljev, Tomaševićevo prešućivanje ulaganja milijuna kuna za testove na koronavirus namijenjena školskoj djeci, dok zagrebačkim školama nedostaje sapuna i drugih osnovnih potrepština.

“Dok škole nemaju za sapun gradonačelnik Zagreba šuti o činjenici da uskoro slijedi bacanje milijuna kuna na testove za djecu. Kad me sljedeći put roditelji budu pitali zbog čega škola nema novaca za najosnovnije potrepštine reći ću im kako su potrošeni na besmislene testove… Grad Zagreb kao osnivač škola šuti dok se škole raspadaju!”. poručio je Sladoljev.

Povod je moguće, bila i redovna konferencija za medije zagrebačkog gradonačelnika koja se u utorak održala u gradskoj upravi.

Govoreći o gradskim školama, Tomašević se osvrnuo na školske odbore, koji su zbog velikog interesa roditelja u potpunosti popunjeni. Iznimka su 22 odbora za koje se čeka provjera kaznene evidencije kandidata.

“Pozvali smo građane da se jave i uključe i interes je bio odličan. Imali smo 2963 prijave za 192 odbora. Javilo se 1650 građana. Ključno je da škole postanu ustanove uklopljenje u život lokalne zajednice” rekao je Tomašević okupljenim novinarima.

Novinari su Tomaševića upitali za mišljenje o ukidanju covid potvrda u revidiranje mjera. Tako je gradonačelnik otkrio kako je mišljenja da se mjere trebaju preispitati, te rekao kako je Zagreb do sada potrošio nekoliko milijuna kuna.

Komentari