Sladoljev o rekonstrukciji rotora i povećanju cijena parkinga: ‘Bandić reagira stihijski, on je kralj PR-a’

Izvor: N1

Na N1 je gostovao zastupnik MOST-a u Saboru Marko Sladoljev koji je komentirao rekonstrukciju rotora u Remetincu i povećanje cijene parkirališnih karata.

Istaknuo je da Zagreb nije povukao ni euro iz europskih fondova za izgradnju prometne infrastrukture te smatra da je Jarunski most ključan jer bi rasteretio rotor i zapadni dio Zagreba. Ta investicija koštala bi 250 milijuna kuna, ali osamdeset posto bi se financiralo iz fondova. Isto tako bi se mogla denivelirati Zagrebačka avenija, poručuje zastupnik MOST-a.

Nedostatak komunikacije

“Smeta nedostatak komunikacije s građanima, tako je bilo i s parkom na Savici kada su građani dovedeni pred gotovu stvar, ostaje pitanje hoće li u ovom slučaju radovi stvarno trajati koliko su predviđeni i hoće li koštati koliko je predviđeno”, upozorava Sladoljev.

“Bandić reagira stihijski, on je kralj PR-a, to je PR postupak, vidjet ćemo što će biti kada se građani vrate u grad”, poručuje MOST-ov zastupnik.

Podsjeća na predizborne poteze spuštanja cijene karata u ZET-u na četiri kune da bi se sada vratile na 15 kuna. Slično je i s cijenom parkirališnih karata. “Metropole koje imaju skup parking u centru, imaju odlično riješen javni prijevoz. Javni prijevoz u Zagrebu je spor”, kaže Sladoljev i dodaje da bi cijena parkiranja u prvoj zoni trebala biti maksimalno devet, deset kuna, ali da bi javne garaže trebale biti jeftinije te da treba ulagati u infrastrukturu prometa.

Kaže da Zagrebaparking inače posluje s dobitkom, da će dobiti još novca, ali da građani ne znaju gdje taj novac odlazi.

O nacionalnom stadionu

Osvrnuo se i na najavu Milana Bandića da će graditi nacionalni stadion. Smatra da država i lokalna samouprava ne bi trebale graditi nacionalni stadion, nego vrtiće i škole. Dodaje da je ključno pitanje gdje je novac koji je potrošen na stadion u Maksimiru.

“Nacionalni stadion u Blatu bit će pun tri puta godišnje i gomilat će gubitke kao i rukometne arene”, poručuje.

Sladoljev je komentirao i izjave Aleksandra Vučića o Oluji i zločinačkoj naravi Hrvatske.

“Imamo skandalozne izjave koje nisu neočekivane, on vodi kontinuitet velikosrpske politike, ali sad je ograničen međunarodnim insitucijama. Tužno je što je tamo bio zastupnik u Hrvatskom saboru koji nije reagirao na Vučićeve tvrdnje”, poručuje Sladoljev.


Komentari