Skupštinar koji je spasio Bandićev proračun ne plaća radnike?: ‘Sve ćemo dokazati na sudu’

FOTO: Izletište Polovanec

U Facebook grupi ‘CRNA LISTA POSLODAVACA I DJELATNIKA’ jedan je korisnik uputio ozbiljne optužbe na račun restorana Izletište OPG Polovanec. Kako tvrdi, vlasnik restorana Miroslav Polovanec ne isplaćuje radnicima plaće, vrijeđa ih i skriva se kada mu takva praksa stvori probleme. Radi se inače o članu Gradske skupštine grada Zagreba koji je lani zadobio pažnju javnosti kada je bio jedan od trojice skupštinara koji su omogućili da prođe proračun gradonačelnika Milana Bandića.

Radnike navodno prisilno zadržava tako da im ne isplaćuje prijašnje plaće, a korisnik tvrdi da je u posljednjih godinu dana promijenio 15 zaposlenika.

Screenshot: Facebook
Screenshot: Facebook

Upitali smo Izletište Polovanec za njihovu stranu priče, a sa službenog e-maila na upit nam je odgovorio jedan od njihovih konobara. Evo što je rekao:

“Poštovani, nema u ovom slučaju strana priče nego istina i neistina, ima laž Brune Kunješića koji nikada nije bio u radnom odnosu kod gospodina Polovanca nego je bila njegova ljubavnica Josipa Štefan, a to će se dokazati na sudu u parnici koju je Polovanec pokrenuo protiv Kunješića jer za sve navode postoje obrasci o isplati plaće, prijave i odjave zaposlenika gdje se vidi da su dvojica zaposlena šest godina i dvoje tri godine i ja pet godina prijavljen i redovite se isplaćuje plaća”, rekao je Ante Vrban, potpisan kao ‘konobar i admin’.

Gospodin Polovanec inače je iz Kašine, odnosno Đurđekovca i tamo vodi OPG, a po struci je građevinski tehničar visokogradnje. Član je Gradske skupštine grada Zagreba, gdje trenutno odrađuje drugi mandat.

Polovanec je u fokus javnosti došao krajem prošle godine, kada je bio jedan od tri gradska zastupnika koji su iznenada promijenili svoj stav i podržali proračun gradonačelnika Milana Bandića, zbog čega je proračun prošao.

Zbog tog postupka pao je pod kritike zastupnika Zlatka Hasanbegović, a Polovanec mu je odgovorio komentarom koji su mnogi prozvali šovinističkim.

“Ak ste vidli, ja sam jedini… Ja sam jedan od možda rijetkih Zagrepčaneca u skupštini i ne dam da mi diktiraju neka prezimena koja nisu zagrebačka”, rekao je tom prilikom Polovanec, referirajući se na Hasanbegovićevo prezime bošnjačkih korijena.

“Sigurno neće meni naređivati Hasanbegović“, dodao je kasnije, kako ne bi bilo zabune na koga misli.

Gradonačelnik Bandić čest je gost Izletišta Polovanec, a lani im je bio i vinski kum na tradicionalnom krštenju mošta. Tom prilikom službeni protokol Grada Zagreba slao je pozivnice za to događanje.

Screenshot


Komentari