SKRIVA SE UPLAKANA, A BILA S NJIM KAD JE UMRO? DORH istražuje što se dogodilo kobne noći kada je preminuo Milan Bandić

PR Miss Zagreba/ Mario Jambrek, Boris Mataković

Okolnosti smrti zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i dalje su nerazjašnjena misterija. Dok njegovi bliski suradnici tvrde jedno, činjenice pak kažu nešto drugo. Podsjetimo, Bandić je preminuo u noći 27. veljače zbog srčanog udara, no gdje i s kim je bio, još uvijek je nepoznanica.

Što se točno dogodilo te kobne noći sada istražuje Državno odvjetništvo.

“U tijeku je provođenje izvida, a nakon provedenih izvida, javnost će o utvrđenome biti obaviještena”, potvrdila je za 24 sata Ksenija Jurin Pajić, zamjenica zagrebačkog općinskog državnog odvjetnika.

Podsjetimo, DORH se u istragu bacio zahvaljujući kaznenoj prijavi Zagrepčanina Stjepana Perke protiv Bandićeva suradnika Gzima Redžepija, bliske suradnice Natalije Price, poduzetnika Sergija Ivanovića i nepoznatog počinitelja.

Svakako treba naglasiti da provođenje izvida znači da Općinsko državno odvjetništvo tek skuplja sve dokaze koji su im na raspolaganju prije nego što donesu konačnu odluku, hoće li prijavu od odbaciti ili ne.

Još uvijek nije poznato hoće li odvjetništvo samo obavljati istraživanje ili su nalog dali policiji. Inače, provođenje izvida uključuje provjeru dokumentaciju, nalaza obdukcije, po potrebi svjedočenja onih koji su te večeri bili uz gradonačelnika, poziva Hitne pomoći i sve ostalo što je potrebno za prikupljanje dokaza.

Nakon što obave navedeno, na osnovu prikupljenih dokaza, Državni odvjetnik će donijeti odluku hoće li biti elemenata za otvaranje istrage. Ukoliko se to dogodi, tada bi postojala sumnja da se gradonačelniku nije pomoglo na vrijeme. S druge strane, ako dokazi ne potvrde prijavu, okolnosti smrti Milana Bandića se više neće ispitivati, ali će barem biti istražene kontradiktorne izjave Bandićevih suradnika


Komentari