ŠKOLE U PROBLEMIMA: Grad Zagreb kasni s plaćanjem prehrane, radi se o nasljeđenom dugu, ali mala je to utjeha!

FOTO: Pixabay

Aktualna gradska uprava nasljedila je probleme s plaćanjem gradskim školama i to čak pet mjeseci.

“Sad jesmo napokon u situaciji da prema školama budemo redovitiji u plaćanju”, najavila je ovog mjeseca zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec.

Kako prenosi Nova TV, zagrebačke škole teško se nose s nedostatkom financija. Kako je ispričala Antea Rukavina Ivanjko, ravnateljica OŠ Ivana Granđe Soblinec, zadnja isplata školi bila je u u kolovozu, a zadnji novac koji su dobili bio je za travanj.

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

“Onda se unutar tih četiri mjeseca moramo snalaziti i plaćati iz naših vlastitih sredstava“, pojasnila je ravnateljica osnovne škole u Soblincu.

Slična je situacija i u školi u Granešini, a ravnatelj Marijan Vulić kaže da za učenike putnike novac za prijevoz kasni od siječnja.

“Teško se snalazimo, treba platiti dobavljače. Nešto što zaradimo na dvorani plaćamo s tim, ali to ne može pokriti sve troškove održavanja objekta”, rekao je Marijan Vulić, ravnatelj OŠ Granešina.

Podsjetimo, gradonačelnik Tomašević najavio je kako se neće podizati cijene prehrane u školama, a kako će se gradska vlast snaći s plaćanjima u budućnosti, ostaje za vidjeti.

Komentari