ŠKOLARCI IZ SELSKE NA ONLINE NASTAVI DO PONEDJELJKA: Korlaet otkrio kako je protekla noć

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Nakon što je nenadano pukla i vodovodna cijev na križanju Selske i Baštijanove, nakon što je dan ranije pukla u blizini križanja Selske i Ozaljske, sva puknuća sanirana su, izvijestili smo u utorak nakon što je dobre vijesti istaknuo Holding.

Zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet za HRT se osvrnuo na noć iza nas pa istaknuo kako je bilo mirno. “Cijev je popravljena, rupa zatrpana i sad su na terenu radnici zagrebačkih cesta koji popravljaju cestu. Sve bi trebalo bi biti završeno do petka navečer”, rekao je.

“Štete se mogu i dalje prijavljivati, nema roka, nema ograničenja, polica osiguranja postoji i svi mogu biti mirni da će biti obeštećeni”, dodao je.

Puknuće cijevi otežalo je promet jer Selska cesta do ponedjeljka je zatvorena, a voda je privremeno ispraznila i školu, đački dom, ali i neke građane u čije je domove prodrla.

Ravnatelj škole, Stipe Perišić otkrio je kako je u pojedinim prostorijama voda bila visine do 1,5 m, a procjenjuje kako će se šteta sanirati do kraja godine. Nastava se dakako trenutno održava online, a tako će, tvrdi ravnatelj, biti čitav ovaj tjedan. U ponedjeljak se pak vraćaju na nastavu uživo.

“U sportskoj dvorani oštećen je parket i drveni dijelovi. Srećom, sprave nisu oštećene. U ovom dijelu nalaze se i arhiva te kotlovnica, koje su također pretrpjele štetu, ali ne toliko veliku, kao što je to u prostorijama učeničkog doma gdje su restoran i kuhinja”, zaključio je ravnatelj.

Komentari