Škola u Vukomercu ponovno puna đaka, zgradu nadlijeće helikopter

Foto: Pixsell/PIXSELL

Roditelji su djecu poslali u osnovnu školu u Vukomercu, nakon nekoliko dana pauziranja zbog pucnjave koja se dogodila u toj gradskoj četvrti u Zagrebu piše N1.

Kako javlja Media servis, u tijeku je i sastanak u školi, u koju jed došao i gradonačelnik Milan Bandić.

Policajci u civilu provode nadzor i nadgledaju kvart, a iznad škole viđen je i policijski helikopter

Podsjetimo, oružani sukob izbio je u srijedu oko 19 sati u Porečkoj ulici na zagrebačkoj Peščenici u blizini osnovne škole, što je izazvalo zabrinutost i revolt lokalnog stanovništva.

Zbog toga je u četvrtak popodne tristotinjak roditelja i građana Vukomerca održalo prosvjed ispred škole, tražeći od nadležnih sigurnost za svoju djecu te odlazak romske obitelji koja je sudjelovala u sukobu, a gradonačelnika Milana Bandića dočekali su zvižducima i uvredama.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović poručio je u petak kako su svi građani, djeca i roditelji u Vukomercu sigurni, a policija je u stalnom kontaktu s roditeljima i vodstvom škole, te se dogovaraju određene aktivnosti usmjerene na vraćanje osjećaja sigurnosti.

Za njih i općenitu percepciju sigurnosti važno je da je policija tamo nazočna, uniformirana i u civilu, a počinitelji će odgovarati kad im se dokaže krivnja, istaknuo je Božinović.


Komentari