SKOK PREKO KOŽE: Studente RNG-a primit će u časni rudarski stalež

wiki

Tradicija primanja u časni rudarski stalež duga je 77 godina.

Udruga „SRETNO!“ koja okuplja sadašnje i bivše studente Rudarsko-Geološko Naftnog fakulteta u Zagrebu organizira XXXII SKOK PREKO KOŽE, tradicionalnu ceremoniju primanja studenata u časni rudarski stalež.

Ova tradicija traje već 77 godina (prvi Skok preko kože održan je 1939. godine u Zagrebu). Proslava se odvija pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde GrabarKitarović.

Obilježavanje dana Sv. Barbare 1. i 2. prosinca 2016. :

1. prosinac 2016.

Okupljanje ispred zgrade fakulteta u Pierottijevoj 6 je u 15.45. Ophodnja do zgrade Rektorata. Prijem u uredu Rektora, zakuska te pjevanje tradicionalnih pjesama ispred zgrade Rektorata. Ophodnja se zatim nastavlja do Trga bana Josipa Jelačića gdje se Ophodari okupljaju oko Manduševca te uz kratko zadržavanje pjevaju tradicionalne rudarske pjesme.

Ophodarenje se nastavlja preko Kamenitih vrata, gdje će se zapaliti svijeće, do crkve Sv. Katarine gdje će biti održana Sveta misa zaštitnici

2. prosinac 2016.

Okupljanje studenata ispred zgrade fakulteta u Pierottijevoj 6 je u 10:00 h. Ophodari traže brucmajora koji se nalazi u jednom od kafića na Trgu bana Josipa Jelačića. Svečana ceremonija (rudarski bal) održava se u hotelu Westin s početkom u 19:00 h


Komentari