O skandaloznom događaju na ‘Franji Tuđmanu’ oglasilo se i Ministarstvo!

FOTO: Facebook / Zračna luka - Zagreb Airport

Zračna luka Franjo Tuđman mora biti otvorena svaki dan u tjednu od 0 do 24 sata.

Iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture oglasili su se o premještanju zrakoplova, koji je na letu iz Zagreba za Dubrovnik u subotu sletio u Rim.

“Temeljem Naredbe o vremenu otvorenosti aerodroma (“Narodne novine”, broj 28/2017) u razdoblju od 26. ožujka do 28. listopada ove godine Zračna luka Franjo Tuđman mora biti otvorena svaki dan u tjednu od 0 do 24 sata.

Nadalje, člankom 10.1 Ugovora o koncesiji za izgradnju i upravljanje Zračnom lukom Zagreb između Republike Hrvatske i Međunarodne zračne luke Zagreb d.d. propisano je, između ostalog, da je Koncesionar suglasan da će se pobrinuti da osigura da će Zračna luka biti otvorena i neprekidno raditi tijekom cijelog vremena Razdoblja koncesije.

Iz gore navedenog proizlazi da je Zračna luka Franjo Tuđman morala biti u mogućnosti primiti navedeni zrakoplov Croatia Airlines. No, Ministarstvo još uvijek prikuplja sve činjenice vezane uz ovaj događaj te će sve detaljno analizirati, usporedno gore navedenim obvezama iz Naredbe o vremenu otvorenosti aerodroma i Ugovora o koncesiji za izgradnju i upravljanje Zračnom lukom Zagreb.

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture izražava žaljenje zbog neugodnosti koje su imali putnici na navedenom letu Croatia Airlines te se nada da su svi stigli do svojih konačnih destinacija u što kraćem roku, kao i da su im pružena sva prava i pomoć koja proizlazi iz nacionalnog i EU zakonodavnog okvira”, kazali su iz ministarstva.” odgovorili su na upit N1 televizije.


Komentari