Skandalozno! Martina Županić kazneno prijavljena, a policija joj ne može ući u trag?!

FOTO: Facebook / Screenshot

Inspektorat rada je kazneno prijavio Martinu Županić (Dogančić) DORH – u zbog neisplata plaća radnicima.

Jedna od zvijezda Živog Zida, Martina Županić (Doganić), javnosti je postala poznata viralnim videom koji je snimila o borbi protiv poreza na nekretnine. Naime, u videu koji se masovno dijelio i koji je pregledalo gotovo milijun ljudi Martina poziva na referendum protiv poreza. Brojnim korisnicima Facebooka njezin je video “iskakao” u inbox s porukom “Šalji dalje”, što je poput, kako su kazale kolege iz medija, Jehovinih svjedoka, ali na društvenim mrežama, najjačem “oružju” ove političke stranke.

Njezina slava nije bila dugog vijeka. Podsjetimo, Martina Županić vlasnica je odnedavno zatvorenog restorana ChevapRolls u strogom centru Zagreba, a portal Zagreb.info otkrio je početkom kolovoza da je riječ je o, kako su kazali njezini bivši radnici, “utajivačici poreza i izrabljivačici radnika koja se sada bori protiv poreza na nekretnine. Martina je za zatvaranje restorana okrivila radnike i višemjesečne radove u Gajevoj, međutim, iza te priče krije se puno više.

Naime, osim što je, prema tvrdnjama više radnika i dobavljača, izrabljivala vlastite djelatnike koji su kod dotične gospođe prisilno volontirali, također je oštetila dobavljače te male OPG – ove s kojima je sklopila ugovor, a dostavljenu robu nikad im nije platila.

>>>Istina o novoj zvijezdi Živog zida? ‘Utajivačica poreza i izrabljivačica radnika sada se bori protiv poreza na nekretnine!’

Nevjerojatna je činjenica da je osoba na čiji teret su bile iznesene sve ove, iznimno ozbiljne optužbe, a koje su potvrđene sa svih strana, aktivna članica stranke Živi zid, stranke koja je stvorila monopol nad borbom za prava radnika, malog čovjeka i socijalno osjetljivih skupina unutar društva. Mainstream mediji ju prozivaju heroinom, njezina fotografija “vrišti” s naslovnica portala, a novinari čije ime je cijenjeno u medijskom svijetu nazivali su ju “licem borbe protiv poreza na nekretnine”.

Objavili smo dokumente koji dokazuju i potvrđuju sve što su njezini bivši radnici imali reći o njoj, o čemu više možete pročitati ovdje.

Javili smo se i Martini Županić da prokomentira optužbe koje joj se stavljaju na teret, no odgovor nikada nismo dobili. Kontaktirali smo tada i Ivana Vilibora Sinčića, predsjednika Živog zida koji nam je kazao kako nema komentara na sve ove optužbe i da će Martina Županić i njezini radnici neisplatu plaća riješiti između sebe.

“Nećemo se time baviti, primaran nam je cilj prikupljanje potpisa za referendum”, kazao je Sinčić novinarki portala Zagreb.info dodavši da nije dokazano da je Martina učinila niz kriminalnih radnji.

Policija joj ne može ući u trag?

Međutim, Martinu očito njezina prošlost ne muči toliko pa je nastavila s licemjernom borbom i “spammanjem” inboxa svojim videima. Odlučivši se angažirati unutar svoje stranke, Županić je vrlo aktivna na Facebooku te je tako sveprisutna u borbi, kako protiv poreza na nekretnine, tako i za malog čovjeka – protiv korupcije i trulog sustava.

Paralelno s njezinim aktivizmom, kako doznajemo, Inspektorat rada je kazneno prijavio Martinu Županić (Dogančić) DORH – u zbog neisplata plaća radnicima. No, kako nas je Martina “podučila”, naš sustav je trom i neefikasan, stoga dotičnoj gospođi nisu mogli ući u trag.

Naime, Martina se u međuvremenu udala, restoran je zatvoren, a prijavljena je na adresi na kojoj ne živi. Pozive Inspektorata nije podizala niti se odazivala te policija ne zna gdje se dotična nalazi, kako tvrde radnici.

Apsurd, možemo slobodno zaključiti. Dok Županić pokušava postati narodni heroj te se trudi biti maksimalno eksponirana, policija ju ne može pronaći. S druge strane, njezini radnici vode borbu s trulim sistemom kako bi napokon uspjeli naplatiti sate i sate svog rada, svakodnevno promatrajući Martinu Županić kako podučava masu o “truloj državi”…


Komentari