SKANDAL U ZAGREBAČKOJ ŠKOLI! Vjeroučitelj: ‘Izdajnicima metak u glavu, nabiti ih na kolac…’, reagirala i ministrica

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Prava drama odvila se u osnovnoj školi Matija Gubec na Knežiji, a snimka koja je izašla u javnost šokirala je i ministricu znanosti i obrazovanja Blaženku Divjak.

U zagrebačkoj školi Matija Gubec na Knežiji u tajnosti učenik je snimio svojeg vjeroučitelja Krešimir Bagarić kako iznosi svoje mišljenje u kojem se osvrnuo na hrvatsku političku scenu i nedavne političke događaje, piše Index.hr.

“Mi smo budale, trebali smo pustiti dva koridora. Jedan do Zagreba, a drugi do Rijeke. Pa kad im ponabijaju glave na kolac onda da uđemo. Tako je trebalo biti finoj gospodi zagrebačkoj koja misli da Hrvatska završava u Karlovcu. Debili i kreteni. Kratkovidni’, izjavio je vjeroučitelj svoj prijedlog o tome kako je treba biti redarstvenovojna akcija Oluja.

Vjeroučitelj u snimci osvrnuo se i na svoju obitelj u kojoj je ustvrdio da su pola njegove obitelji ‘pobili’, prvo su ih “Srbi iz Jajca protjerali, onda sam imao na dva kata u kući u Tomislavgradu punu kuću muslimana da i onda su nas počeki rokati, ubijati braća muslimani. A inače bi da nije bilo HVO-a i hrvatske vojske po Neretvi u dijelovima…da nije bilo Hrvata”, te je izrazio pozitivan stav o Mladiću:

“Ispada da je đeneral bio u pravu. On je svoje zaštitio. Đeneral je bio u pravu za srpske interese. A mi imamo dudeke. Uz sve poštovanje prema dudekima. Može i učitelj biti lud ponekad”.

Na sminci se čuju i izmijenjeni dječji glasovi koji prekidaju Bagarića koje je ustvrdio kako su ‘Srbi dobili rat, prešli su Drinu’. Na satu se komentiralo i samoubojstvo generala Praljka te način na koji je donešen otrov u sudnicu.

U otvorenoj raspravi komentirali su razoružanje, gdje je kao primjer dana nacistička Njemačka: “Kako su slomili Hitlera? Tako što su američka i ruska noga ušli u Belgiju. Tako se slama neprijatelj. Isplate ratnu odštetu, tako da ih razoružaš. Uzmeš im gaće i skineš. Tako se neprijatelj razoruža, a ne…”

U snimci se čuje kako vjeroučitelj učenicima daje popis hrvatskih neprijatelja i prijedloge kako ih se riješiti.

‘Za ovo bi trebalo objesiti dva bivša predsjednika i jednu ministricu vanjskih poslova, ali odmah. Po kratkom postupku. Znamo svi tko je bio zaštićeni svjedok. Čovjek je otvorio predsjednički sef i transkripte je dao. Pa to je, prokleto ti do sedmog koljena bilo, izdajniče. Prljavi, smrdljivi izdajniče. Nikad mira ne imao. Škare Ožbolt je ono….’,  ustvrdio je Bagarić i nastavio:

‘Imaš ministricu vanjskih poslova Vesnu Pusić koja otvoreno to po svijetu govori. To nigdje nema. Probaj si zamisliti da jedna francuska ministrica jednu stvar napravi protiv Republike. Samo nestaneš. Možeš birati, srčani udar, moždani udar, samoubojstvo s tri metka u leđa, kako to već ide u normalnim zemljama. Jedino mi svoje prostitutke i izdajnike stavljamo na važna mjesta. Jedino smo mi tako bijedan narod, nema bjednijeg naroda od hrvatskog naroda, to je još Matoš govorio’, kazao je i kasnije nadodao “…Vesna Pusić i Stipe Mesića metak u čelo po kratkom postupk, u prvu septičku jamu ih baciti izdajnika. ”

‘U zbornici, znaš, Dan je Republike za 50 posto djelatnika. Znaš ti što znači živjert s njima. Ajde Hercegovina nekako jer je etnički čista, ali ovo centralna Bosna…Kraljeva sutjeska, Kreševo, Žepče, Vitez..pakao’, nadometnuo je,”Svi imaju svog Mesića. I ovaj razred ima svog Mesić. Ima tenzija, bit će opet tamburanja. Nama ne treba jedna eskadrila aviona, nama trebaju tri… ”

Bagarić se osvrnuo i na današnje društvo”jer imamo neoliberalne debile koji smatraju da je gay ok i da se svi trebamo za ruke držati pod duginom zastavom”

Učenicima je rekao: “Vi ste premali da bi ovo shvatili, ja to razumijem. ”

“Zbogom Generale. Vidimo se na nebu. I hvala na svemu,” te je dodao,”žali Bože života za prljavi, smrdljivi izdajnički narod, 4,2 milijuna debila i kretena, nezahvalne stoke koji misle da Hrvatska započinje u Mlinovima, a završava na Remetincu.”

O snimci očitovala se na svom Facebook profilu i ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.


Komentari