SKANDAL U VINOGRADSKOJ BOLNICI: Trudnica umjesto kukuruzne krupice za večeru dobila crve (VIDEO)

wikipedia

Trudnica Diana Kovačević zaprepastila se kad je u srijedu pogledala svoju večeru –  umjesto hrane dobila je kukuruznu krupicu punu crva. 

Na porodiljnom odjelu u Vinogradskoj bolnici u Zagrebu pacijenticama su dali hranu s crvima. Jedna pacijentica ih je pojela. U bolnici kažu da im se nikad ništa slično nije dogodilo.

Diana Kovačević, trudnica koja leži na porodiljnom odjelu KBC-a Sestre milosrdnice u srijedu je za večeru dobila kukuruznu krupicu punu crva, piše 24 sata.

“Ne mogu se oporaviti od šoka. Nas četiri žene ležimo u istoj sobi i sve smo za večeru dobile kukuruzne žgance. Ja sam prva pojela nekoliko žlica, nakon čega sam pogledala u tanjur i vidjela da po njemu gmižu velike životinje. U tom trenutku sam shvatila da sam pojela pokvareno jelo i u svoj organizam unijela crve”, ispričala je zaprepaštena pacijentica.

Da bi stvar bila još gora, Diana je u osmome mjesecu trudnoće, a odjel KBC-a došla je zbog ginekoloških problema. Diana Kovačević je mobitelom slikala svoj tanjur s crvima, ali i tanjur žene koja leži u bolničkom krevetu do njezina i u kojem su također gmizali crvi. Pacijentice su odmah alarmirale bolničko osoblje, koje je za ovaj skandalozni propust tražilo objašnjenje djelatnika iz bolničke kuhinje.

“Voditeljica kuhinje je rekla kako nam može ponuditi da se jelo ubuduće kuha po posebnom meniju i da na svoju odgovornost mogu otići iz bolnice ako želim. Kud da idem u ovom stanju?, rekla je uzrujano Diana i najavila kako će tužiti bolnicu.

“Ja ovdje ležim zato što moja beba ima zastoj u razvoju. Hospitalizirana sam na zatvorenom odjelu baš zato da ne bih bila izložena vanjskim štetnim utjecajima, zbog čega smijem izlaziti iz sobe samo u vrijeme propisanih posjeta i ne dopuštaju nam da unosimo nikakvu hranu izvana osim suhih keksa. I onda nam upravo oni serviraju crve za večeru”, ispričala je Diana.

Diana će neko vrijeme biti na posebnom promatranju jer postoji opasnost da su crvi u organizmu ugrozili njeno zdravlje, ali i zdravlje još nerođenog djeteta.

Bolničko osoblje ispričalo se potresenoj trudnici. “Ispričali smo se pacijentici i u ime bolnice ćemo poduzeti sve kako se to više ne bi ponovilo. Jako nam je žao. Želim napomenuti da na etiketi spornog brašna stoji da je pakirano 12. srpnja 2016. Procedura u našoj kuhinji je takva da se vreća ne otvara dok njezin sastav ne ide u pripremu. Također, brašno se troši u cijelosti, kukuruznu krupicu nikad ne ostavljamo za neki drugi obrok. Vreće brašna dobivamo direktno od dobavljača, tako je i ova stigla hermetički zatvorena te je otvorena netom prije upotrebe. Vijek trajanja brašna je šest mjeseci. Sporna vreća kod nas dvadeset dana i propisno je skladištena”, javljaju iz 24 sata.

No, to nije prvi put da je došlo do problema u kuhinji Vinogradske bolnice. Naime, prije godinu dana u akciji koju je proveo Jutarnji list jedna nezadovoljna čitateljica podijelila je fotografiju dobivene hrane u toj istoj bolnici. Na slici je komad salame po čijem se izgledu jasno vidi da nikako nije svježa.

Čitateljica Jutarnjeg lista
Čitateljica Jutarnjeg lista

“Komadetinu salame sam ostavila jer mi se želudac izcentrifugiral na 12000. Ok, ne znam jesam li spomenula da sam picajzla, ali da se netko potrudio i narezao ovu hrgu na više komada ili nam barem ustupio nož, možda bih i pojela (nisam bila na psihijatriji)”, zaključila je čitateljica.

Komentari