SKANDAL U SUVAG-u: Fizioterapeuti radili bez položenog stručnog ispita

screenshoot

U poliklinici za rehabilitaciju slušanja i govora SUVAG zavladao je kaos.

http://www.zagreb.info/aktualno/zg/ispravak-teksta-objavljenog-14-rujna-na-portalu-zagreb-info/88338

U ponedjeljak je s adrese Ministarstva zdravlja stigla zabrana rada za petero fizioterapeuta koji su u SUVAG-u radili s pacijentima, odraslima i djecom.

Pogrešno interpretiranje zakona

Ti fizioterapeuti do daljnjeg nemaju pristup nijednom pacijentu, bez obzira na to ima li među njim aonih s kojima su duže radili na rehabilitaciji. Razlog ovako oštre odluke Ministarstva nije rezultat nemarnosti i nestručnosti fizioterapeuta već nedostatka licencije.

Radi se o zakonom propisanom dokumentu koji je nužan za obavljanje tog posla, a odgovorna je ravnateljica poliklinike Adinda Dulčić koja za dokumentaciju nije marila. Da stvar bude još gora, ona je krivo interpretirala zakone, tako SUVAG nije napravio ništa od 2009. godine, kada je počeo teći rok od dvije godine da se licencije osiguraju svim zaposlenicima uz nužno polaganje ispita i odrađenog jednogodišnjeg staža. Danas je došlo do preraspodijele posla, pa su tako oni kojima je rad zabranjen smješteni čak i na tajničke pozicije. 

Inače, za dobivanje licencije potrebna je diploma o završenom obrazovanju i položen stručni ispit ispred komisije Ministarstva zdravlja, a onda i godina dana odrađenog propisanog staža bez obzira na to koliko je zaposlenik na toj poziciji radio, piše večernji.hr.

Kaos u poliklinici

Suspendiranim fizioterapeutima nedostaje upravo stručni ispit, a to nije nešto što se može riješiti u kratkom roku. Prije zabrane rada na poziciji fizioterapeuta radilo je 12 ljudi, a sada preostalih 7 mora preuzeti pacijente suspendiranih.

Pokušali smo kontaktirati SUVAG no dobili smo dgovor da ravnateljice nema i da im se obratimo mailom. Odgovore na pitanja, nažalost nismo dobili do zaključenja teksta.


Komentari