DRAMA U BOLNICI: Kad je Zadravec progovorila nastao je kaos! Suradnici se dižu od stola, bez riječi odlaze iz sobe

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Sastanak Stručnog vijeća KBC Sestre milosrdnice, koji se održavao tijekom jutra, i nije završio baš onako kako je to priželjkivao novi vršitelj dužnosti ravnatelja Zoran Vatavuk. Sastanak je, naime, napustila polovica članova. Inače, Stručno vijeće broji 36 članova, pročelnika, šefova Zavoda, pomoćnike ravnatelja…

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, cilj sastanka je bio smirivanje situacije i da svaki šef izvijesti o stanju na svom Zavodu, no kada je na red došla šefica radiologije, Dijana Zadravec, i krenula s power point prezentacijom u kojoj je objašnjavala kako je odljev radiologa objektivna situacija do koje je došlo bez njezine krivnje, njezini kolege su počele napuštati prostoriju.

Prezentacija je, doznaje spomenuti medij, trajala 25 minuta, no samo oko polovice članova, prema neslužbenim informacijama, dočekalo je kraj sastanka.

Također, kako neslužbeno doznaje spomeuti medij, v.d. Vatavuk je predstavio i unutarnju financijsku reviziju Zavoda za radiologiju prema kojoj nije bilo nepravilnosti.

Treba naglasiti da je Zadravec javno rekla kako je na Zavodu pronašla falsificirane dokumente, krađu više milijuna kuna, za koje odgovornim drži dva liječnika – Vladimira Kalouseka i dr. Čulo. Zbog javnih prozivki bivša Uprava je prije desetak dana od Ministarstva zdravstva zatražila da pošalje hitni inspekcijski nadzor stručnog i financijskog dijela na Zavodu, no to se još nije dogodilo.

Inače, na stolu v.d-a Vatavuka su i tri izvješća vezana za radiologiju, i to redom Povjerenstva za unutarnji nadzor, Radničkog vijeća i osobe zadužene za mobbing.

No, odluke po tom pitanju još nema, a kako doznaje Jutarnji, na sastanku Stručnog vijeća to se nije spominjalo.


Komentari