SKANDAL ‘TRESE’ VETERINARSKU ŠKOLU! Profesorica đake tjerala da odgovaraju s ručnikom preko glave. Roditelji ju prijavili institucijama

Foto: Google maps

Zagrebačku Veterinarsku školu potresa skandal. Naime, profesorica fizike Bosiljka Vidović Kordić učenike prvog razreda prvo je odbijala ispitivati on-line, da bi im u petak  navečer proslijedila poruku da se pripreme za ispitivanje u ponedjeljak, a u ponedjeljak ih je tražila – da lice i glavu prekriju ručnikom.

Slučaj su roditelji prijavili ravnateljici Andrei Djurdjević, Agenciji za odgoj i obrazovanje, prosvjetnoj inspekciji i Ministarstvu obrazovanja tražeći od nadležnih da reagiraju u ovakvom neprimjerenom postupanju prema učenicima. Naime, kako su posvjedočili roditelji, mnoga djeca već ranije su se žalila na samu profesoricu, strahuju od njezina ponašanja, govorila su roditeljima i ranije da ih ista na satu omalovažava, a zahtjev da lice prekriju ručnikom kako ne bi koristili pomoć prilikom odgovaranja Newtonovih zakona prelio je čašu i roditelji su odlučili reagirati, piše Večernji list.

S ručnicima preko glave pristalo je odgovarati tek troje učenika, a dio razreda je to odbio, poručujući profesorici da takvo omalovažavanje neće trpjeti, zbog čega im je unesena opaska da su odbili odgovarati gradivo.

Učenici su sat i snimili kako bi mogli dokazati da se od njih tražilo da lice prekriju ručnikom. Sve je to, čini se, rezultat inata jer profesorica nije željela ispitivati učenike on line niti im tako bez obzira što se nastava odvija po tome modelu, omogućiti da ispravljaju ocjene, pa se odlučila za metodu koja ni po jednom pravilniku, statutu niti običaju nije pedagoška, piše dalje spomenuti medij.

Reagirao i pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje

“Za slučaj sam saznala jučer navečer, javili su se roditelji da su djeca morala tako odgovarati, no više vam zasada nemam što reći. Već danas smo kontaktirali roditelje i učenike, porazgovarat ćemo s njima da kažu što se dogodilo, kao i s profesoricom, a kada utvrdimo sve činjenice tek tada ćemo moći reći više”, rekla je za Večernji list ravnateljica Veterinarske škole.

“Ostala sam u šoku kada mi je dijete ispričalo što se dogodilo i kakav je zahtjev profesorice bio. Dijete je odbilo tako odgovarati i ima moju punu podršku”, rekao je jedan od roditelja 15-godišnjaka iz spomenutog razreda.

Iz škole poručuju da će razgovori s učenicima i njihovim roditeljima zbog poštivanja svih sigurnosnih mjera potrajati do kraja tjedna kada se očekuje konačna reakcija te zagrebačke obrazovne institucije. “Zatečen sam i iznenađen i pozivam sve nadležne institucije na postupanje, naročito Agenciju za odgoj i obrazovanje i Inspekciju”, rekao je Ivica Lovrić, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje.

Komentari