SKANDAL POTRESA HRT! Ravnatelj optužen za seksualno uznemiravanje, žrtvi dijagnosticiran PTSP

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Jedan od ravnatelja HRT-a optužen je zbog seksualnog uznemiravanja. Nacional javlja da je optuženi u vrhu upravljačke strukture, a postojanje optužbi potvrdio je i sam HRT.

Glavni urednik Nacionala Berislav Jelinić oglasio se oko optužbi. Ispričao je da je svjedočanstvo novinarke bilo potresno.

“Dugo me nije zdrmao rad na nekoj temi, kao ovog vikenda. Došla je u redakciju s prijateljicom, nakon dvije godine teške životne drame koju je proživljavala na HRT-u. U više navrata drhtala je i plakala dok je govorila. U jednom trenutku skoro smo se svi rasplakali. Bila je duboko istraumatizirana, dijagnosticiran joj je PTSP, a u redakciji Nacionala ispričala mi je zašto je prozvala jednog od ravnatelja HRT-a za seksualno uznemiravanje, te svoje urednice za mobing trudnica i mladih majki. Pokazala je i opsežnu prepisku s vodstvom kuće”, ispričao je Jelinić.

HRT je potvrdio da su optužbe autentične. Jelinić je otkrio da optuženi sve demantira, te da mu ravnatelj HRT-a vjeruje.

“HRT je službeno potvrdio autentičnost optužbi. Pričali smo i s prozvanima… Ali i s drugima unutar HRT-a koji službeno potvrđuju brojne slične optužbe protiv prozvanih. Prozvani sve demantira, ravnatelj HRT-a mu vjeruje, kaže da je sve temeljito istražio, ali novinarku koja ga je prijavila uopće ne informira ni o čemu. To je tek uvod u potresnu ispovijest, dokumente i službene navode koji su prikupljeni u velikoj priči o seksualnoj aferi koja trese Prisavlje. Priča ima više strana. Nacional donosi one ključne. Neću najavljivati ništa drugo. Nacional, doznajte što se doista događa u Hrvatskoj”, napisao je Jelinić.


Komentari