SJEDNICA GRADSKE SKUPŠTINE: Prihvaćen rebalans proračuna koji je sada veći za 145 milijuna kuna

skupstina.zagreb.hr

Gradska skupština prihvatila je rebalans proračuna koji je sada veći za 145 milijuna kuna.

Osigurava se novac za roditelje-odgojitelje te predškolske, osnovnoškolske i srednjoškolske programe, programa u kulturi i sportu, radove na prometu i komunalnom gospodarstvu, te kapitalnih ulaganja.

Status roditelja-odgojitelja, uz majke, moći će zatražiti i očevi jer su gradski zastupnici izmijenili odluku o novčanoj pomoći za majke odgajateljice i unijeli formulaciju “roditelji-odgojitelji”.

Novčanu pomoć može ostvariti roditelji odgojitelj s kojim najmanje troje djece živi u zajedničkom kućanstvu, koji je nezaposlen u vrijeme podnošenja zahtjeva i dalje neprekidno nije u radnom odnosu dok prima novčanu pomoć te koji je hrvatski državljanin s neprekidno prijavljenim prebivalištem u Zagrebu, prenosi radio.hrt.hr.

Gradski zastupnici prihvatili su i prijedlog odluke gradonačelnika Bandića da se raspiše natječaj za dodjelu oko 175 slobodnih dozvola za zagrebačke taksiste. 

Zamjenik pročelnika Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Alan Ordulj podsjetio je kako je već bilo dodijeljeno 1500 dozvola, ali je zbog odustajanja od obrta, oduzimanja dozvola ili neizvršavanja obveza trenutno slobodno oko 175 dozvola. Taj se broj, dodao je, može promijeniti iz dana u dan.

U odluci su i kriteriji za dodjeljivanja slobodnih dozvola, a prvenstvo imaju taksisti koji nemaju niti jednu dozvolu, rekao je Ordulj. Dodatni broj bodova dobit će taksisti koji ima status branitelja. Kriteriji koji će odlučivati o prednosti su i ekološki automobil te vozila prilagođena osobama s invaliditetom. Prednost daje i prijevoz životinja.

Najavio je da će natječaj biti raspisan vrlo brzo.


Komentari