SJEĆANJE NA LEGENDARNU ŽUŽI JELINEK: Ako ste ju voljeli, ovo mjesto morate posjetiti

Facebook

Žensku priču u veljači obilježit će sjećanja na legendarnu Žuži Jelinek, u pričama i uspomenama njenih prijatelja i suradnika.

Spisateljica i stand-up komičarka Marijana Perinić, Centar za kreativno pisanje i Zagreb 360°vidikovac Zagreb Eye, nastavljaju s novim pričama u programu ŽENSKA PRIČA. 

Na prekrasnoj lokaciji, Zagreb 360° (Ilica 1a, 16.kat nebodera), u dvosatnom programu, voditeljica, stand up komičarka i spisateljica Marijana Perinić 24. veljače 2016. u 20, 00 h ugostit će prijatelje i suradnike ŽUŽI JELINEK.

Pravim imenom Suzana Ferber, rođena u Budimpešti, život legendarne Žuži počinje odrastanjem u židovskoj obitelji do prvog odlaska u Pariz, kada joj je bilo sedamnaest godina. Trojica braće stradala su joj u logorima, a roditelje je iz Jasenovca spasila u posljednji čas. Mlada šnajderica, bolničarka u ličkoj partizanskoj jedinici, nakon rata otišla je u Ameriku, a po povratku otvorila ‘boutique’ u kojem se oblačila jugoslavenska prva dama Jovanka Broz. Pariz i slučajni susret sa Ninom Ricci i Coco Chanel odredit će joj budućnost.

 

Žena čiji je život bio dovoljno uzbudljiv za filmsku ekranizaciju, voljela je pričati priče u kojima je uvijek na prvom mjestu bila ljubav. Bila je i redovna kolumnistica hrvatskog časopisa Glorija, a tijekom života napisala je deset knjiga, među kojima su Mijenjaju li se muškarci, Čar mode, Od seksa do vječnosti, Živjeli muškarci, a zadnja, njena autobiografija Žuži – Život Žuži Jelinek objavljena je 2014. u izdavačkoj kući Nova knjiga Rast, uz uredničku podršku Nade Horvat.

”Sve sam postigla hrabrošću. Važno je u životu biti i pošten, jer je poštenje velika ljudska vrlina.”, jedna je od Žužinih brojnih izjava koje će inspirirati njene prijatelje i suradnike da u Ženskoj priči podijele s publikom svoja sjećanja i uspomene na ovu jedinstvenu ženu.

Uživajmo zajedno u još jednoj Ženskoj priči i kupite knjige Žuži Jelinek po izuzetno povoljnim cijenama.

Obavezna je rezervacija stola na [email protected] ili mobitel: 099/758-9934


Komentari