SITUACIJA JE SVE OZBILJNIJA! Iz Civilne zaštite potvrdili: ‘Arenu možemo osposobiti u 48 sati’

Foto: Bruno Konjevic / CROPIX

Pomoćnik ministra unutarnjih poslova za civilnu zaštitu Damir Trut otkrio je kako će se kreveti u Areni postaviti u roku od 48 sati ako to zatraže zdravstveni djelatnici.

“Zagrebačka arena, ali i drugi sportski objekti u velikim gradovima su treća razina proširivanja zdravstvenih kapaciteta. Prva razina je povećanje smještajnih izolacijskih kapaciteta u stacionarnim bolnicama, sekundarna razina je povećanje u bolnicama koje danas služe za rehabilitacije svrhe i onda su treća razina sportski objekti” pojasnio je Trut pa dodao kako je za aktivirati treću razinu faktor i jačina bolesti, kao i karakteristike zaraženih, a ne samo broj slučajeva”, kazao je za RTL.

U skladištima ima 13 milijuna različitih artikala, od toga oko pet i pol milijuna maski. Ta oprema svaki dan ide prema bolnicama i drugim zdravstvenim ustanovama.

“Povećanje od prošlog tjedna je nešto što se događalo prije dva ili tri tjedna. Bilo je to u trenutku opuštanja nakon ljeta gdje su krenula i društvena događanja, obiteljske svečanosti i slično”, objasnio je Trut i dodao da su se građani opustili.

Otkrio je kako je provedeno 346 inspekcijskih nadzora.

“Bilo je nešto kršenja mjera, izrečeno je 38 usmenih upozorenje, tri prekršajna sudska naloga i jedna novčana kazna”, zaključuje.

 

 

 


Komentari