Sirijac koji već danima navodno traži kćer pobjegao iz zagrebačkog hotela Porin

Sirijac G. W. (43) koji je ovih dana podigao na noge velik dio domaće javnosti svojom navodnom očajničkom potragom za nestalom kćerkicom, u četvrtak je pobjegao iz zagrebačkog hotela Porin, neslužbeno doznaje 24 sata.

‘Zabrinuti otac’ nije se pojavio u Porinu na prozivki u četvrtak ujutro, niti navečer, a ni danas ujutro. Od četvrtka navečer ‘Sirijcu’ se gubi svaki trag pa se pretpostavlja da je pobjegao i da će pokušati izaći iz naše zemlje te se uputiti prema Njemačkoj, Francuskoj ili skandinavskim državama što su uglavnom krajnje destinacije ilegalnih imigranata. Ako ga policija pronađe, prijeti mu deportacija jer bijeg iz azila dokida pravo na zahtjev za azil pa će ‘Sirijac’ biti vraćen u zemlju u kojoj se prvo registrirao, prenosi Dnevno.

Prošlog vikenda G. W. je na društvenim mrežama objavio kako traga za svojom nestalom kćerkom Alssom od koje ga je, navodno, 12. rujna odvojila hrvatska policija na području Plitvica. Njega je policija vratila u BiH ib razbila mu mobitel, dok je djevojčica, navodno, ostala u Hrvatskoj sa skupinom migranata.

Prevoditelj je kazao kako je slučaj prijavljen policiji u Velikoj Kladuši te da su oni informaciju proslijedili hrvatskoj graničnoj policiji, no već je isti dan policija je demantirala da je imala ikakvu intervenciju na navedenom području te da nisu dobili nikakvu službenu prijavu nestanka djevojčice.

U ponedjeljak je Sirijac zatražio azil u Hrvatskoj te je odveden u hotel Porin. Međutim, ispada da je njegova priča bila u potpunosti lažna te dio lukavog plana da ‘Sirijac’ lakše pobjegne na zapad. Priča o nestaloj kćerki bila je dimna bomba koju je ‘zabrinuti otac’ vješto iskoristio za svoju osobnu korist.

Naime, RTL-ova emisija Potraga otkrila je da je spomenuti Sirijac 30. kolovoza registriran u Sarajevu gdje je zatražio azil. Uz njega nije bila nikakva djevojčica. Isti je ‘Sirijac’ 23. kolovoza nezakonito prešao granicu Crne Gore i Albanije. Smješten je u Prihvatilište za strance, no uz njega nije bila djevojčica koju spominje.

Kako bi se domogao Europe, ovaj Sirijac lagao je hrvatskoj i bosanskoj policiji, optužio ih za nehumanost te obmanuo hrvatsku javnost koja je sa strepnjom i brigom pomagala u traganju za imaginarnom djevojčicom. kako sada stvari stoje, spomenuti ‘Sirijac’ najvjerojatnije nije ni Sirijac jer većina imigranata koji ovih dana ulaze u Europu bez ikakvih papira, uglavnom prilikom registracije kažu da su Sirijci jer im je tako najlakše dobiti azil.

Slučaj lažnog nestanka sirijske djevojčice izazvao je pravi sukob na medijskoj sceni. Sukobili su se RTL-ov voditelj Zoran Šprajc i HRT-ova reporterka Maja Sever. Ispalo je da je ovoga puta Šprajc bio u pravu jer je od početka sumnjao u imigrantove tvrdnje.


Komentari