ŠIRI SE LAŽ O SMRTI DR. KERNERA: Sladoljev na Facebooku objavio poruku navodne anonimne prijateljice

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Srećko Sladoljev, umirovljeni imunolog, na svom profilu širi lažnu tvrdnju o smrti zagrebačkog ginekologa Marija Kernera. O tužnoj vijesti pisali smo još u ponedjeljak na našem portalu. Na Facebooku je Sladoljev, poznati hrvatski protivnik cijepljenja, objavio kako je Kerner imao koronavirus samo zato što je od navodne prijateljice, koju nije imenovao, čuo da je Kerner primio prvu dozu cjepiva. Sladoljev prenosi anonimnu poruku nepoznate žene.

Foto: Screenshot

No, prema informacijama koje je s medijima podijelio ravnatelj zagrebačke Kliničke bolnice Sveti Duh, u kojoj je dr. Kerner bio zaposlen, on se uopće nije cijepio. To su potvrdile i osobe bliske dr. Kerneru.

Budući da je Mario Kerner bio zaposlenik KB Sv. Duh, Telegram je kontaktirao ravnatelja bolnice Mladena Bušića. “Mario Kerner 100 posto nije cijepljen”, odgovorio je ravnatelj Bušić. I Hrvatska liječnička komora najoštrije osuđuje besramne komentare Sladoljevau javnosti o uzroku smrti liječnika Maria Kernera, koji je nedavno preminuo.

“Zgrožen sam bešćutnošću pojedinaca koji zloupotrebljavaju iznenadnu i preranu smrt kolege liječnika za širenje laži o uzroku njegove smrti i za najnižu vrstu antivakserske propagande. Kolega Kerner bio je vrstan liječnik, ali prije svega izniman čovjek. Ne pamtimo ovakav nemoralan postupak prema kolegama u hrvatskom zdravstvu”, rekao je Indexu predsjednik HLK-a, dr. sc. Krešimir Luetić.

Liječnik Boris Ujević, kolega i prijatelj pokojnog Kernera, također je potvrdio da se Mario Kerner nije primio cjepivo protiv koronavirusa, pa tako cjepivo nikako ne može ni biti uzrok smrti.

“Trebali smo se cijepiti zajedno prošloga ponedjeljka, ali nije stigao to napraviti zbog posla. Imao je još dva termina za cijepljenje na koja nije mogao doći jer je bio prezauzet pacijenticama”, rekao je Boris Ujević.


Komentari