Sindikati u obrazovanju kreću u štrajk? Evo što točno traže od vlade

Foto: Pixabay (ilustracija)

Sindikat hrvatskih učitelja i Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske na konferenciji za novinare najavili su aktivnosti koje planiraju provesti sljedećih dana, a vezano uz zahtjeve za povećanjem koeficijenata složenosti posla za djelatnike u sustavu obrazovanja.

Branko Mihalinec iz  Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama najavio je da će 5. rujna na prosvjed stići 1500 ljudi, koliko može stati na Trg svetog Marka. Nada se da će za ostale biti mjesta u okolnim ulicama.

Podnijeli su zahtjev za sastanak s premijerom Plenkovićem također 5. rujna u 12.30. Računaju da će se sastanak održati “ako je predsjedniku Vlade stalo da riješi problem povišica u sustavu obrazovanja.”

Ako ne bude htio razgovarati s njima 5. rujna oni će 9. rujna najaviti štrajk do ispunjenja zahtjeva, a kada će početi štrajk i oblike štrajka će objaviti 9. rujna.

U svojim traženjima oko povišica imaju potporu resorne ministrice Blaženke Divjak, ali čini se da ih jedino ona podupire.


Gotovo jednoglasno i premijer Andrej Plenković i ministar financija Zdravko Marić ponavljaju kako se zalažu za horizontalni pristup kada je riječ o plaćama u javnoj i državnoj službi.

Komentari

loading...