Sindikat Čistoće ima poruku za Zagrepčane: Evo što vam poručuju

Screenshot: Facebook

U Zagrebačkom holdingu je u ponedjeljak održan sastanak sa sindikatima koji djeluju unutar ZGH-a. Sastanak se održao na poziv predsjednice uprave Zagrebačkog holdinga Ane Stojić Deban. Tema je bila sklapanje novog Kolektivnog ugovora za radnike u trgovačkom društvu Zarebački holding, ali i božićnice.

‘Stav uprave je – naglasili su – po naputku gradonačelnika, da smo već za ovu godinu neoporezivi dio isplatili kroz regres, te slijedom navedenog, pravo na božićnicu nemamo’, izvijestio je sindikat Čistoće te najavio tužbe ukoliko božićnice od 2.884 kune, od čega je 2.500 kn neoporezivo, ne budu isplaćene do 20. prosinca kako je određeno kolektivnim ugovorom.

 

Mišljenja su kako su građani stvorili animozitet prema zaposlenicima Holdinga zbog božićnica, pa su Zagrepčanima poslali poruku u kojoj između ostalog piše:

“Ne želimo navesti svojim negativnim komentarima animozitet građana prema nama (zaposlenicima holdinga), a to se upravo događa, što vjerojatno i sami možete pročitati u komentarima ispod članaka u dnevnom tisku.

Upravo zato, još jednom ćemo se i ovim putem obratiti našim sugrađanima.

-NISMO BAHATI, tražimo samo ono što nam po našem TKU-u pripada. Radimo težak posao, prljav posao, u svim mogućim vremenskim uvjetima, bez adekvatne zaštitne opreme, sa starim i dotrajalim voznim parkom, ali smo zato svakoga dana na ulicama našeg grada i pred Vašim kućnim pragom. Svoj posao odradimo, bez obzira na sve što nas u istom koči.

Opće je poznata stvar da politika kroji pravdu, nameće mišljenja, u stanju je zavaditi I dvije prazne vreće. I sada se istom žele “zavaditi” građani sa jedne strane i zaposlenici ZGH sa druge strane.

Želi se insinuirati da su svi zaposlenici ZGH bahati I socijalno neosjetljivi “gadovi” koji očekuju svoju božićnicu u tako velikom iznosu, dok mnogi nemaju ni za najosnovnije potrebe.

Zašto ta politika jednom priču ne okrene u drugi smjer, pa izvuče sve socijalno ugrožene iz njihovog pakla sadašnjice, ali ne na način da NA NAS NAMEĆU TERET ODGOVORNOSTI. Mi nismo krivi što još možemo raditi I dobivati plaću, koja je nedostatna s obzirom na cijene života. Da bar I svi ostali mogu raditi I pristojno zaraditi, da nijedno dijete više ne ide u školu gladno I da sve obitelji mogu dobiti 13. plaću.

Tome bi se trebala okrenuti prava politika, takav cilj si postaviti I uvijek gledati naprijed kako bi svima nama bio omogućen takav život.

Dok god se bude pokušavalo zavaditi one koji trenutno imaju posao (pa i ovaj naš najprljaviji) I one koji nemaju, boljitka neće biti.

Poštovani naši sugrađani, još jednom napominjemo:
–NISMO BAHATI- samo tražimo ono što nam zakonski pripada. Budite uvjereni, bez obzira na razne spinove, da dobili mi ili ne našu božićnicu, u Vaš džep SE NEĆE ZALETJETI NI JEDNA KUNA ONOG ŠTO NAMA BUDE USKRAĆENO.

To je već davno raspoređeno – ‘na sigurno mjesto’.”


Komentari