SINDIKAT BICIKLISTA UPOZORAVA! Ovako pješačke ulice u centru Zagreba ne bi smjele izgledati: ‘Negostoljubive, bez zelenila’

Teslina ulica, foto: Damjan Tadic / CROPIX

Udruga Sindikat biciklista posljednjih godina upozorava na probleme s kojima se biciklisti, ali i pješaci susreću u Zagrebu. Posljednjih mjeseci, otkako je Stara Vlaška postala pješačka zona, ne prestaju se smirivati strasti o zagrebačkim prometnim problemima – kojih je mnogo.

Pa je tako Sindikat biciklista upozorio na Teslinu ulicu koja iako je pješačka zona, ne predstavlja ugodno mjesto za šetnju, zbog kako kažu, “negostoljubivosti, nedostatka urbane opreme i zelenila”.

Usporedili su je s Starim trgom u Ljubljani koji je također pješačka zona, a razlikuju se, prema slikama, po jednoj jako bitnoj stvari – ostakljenim terasama. Naime, na ljubljanskom trgu ostakljenih terasa nema već stolovi i stolci za goste stoje na ulici.

Iz Sindikata biciklista upozoravaju da je Teslina ulica “prekomercijalizirana, s terasama opasanim u zatvorene staklene kutije i prekomjernim prometnom motornih vozila”.

Komentari