SIMBOL ZAGREBA PROPADA: Omiljeno okupljalište nagriza hrđa i nitko ne reagira (FOTO)

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

“Nađemo se kod sata”, rečenica koji smo svi barem jednom izgovorili.

Omiljeno okupljalište Zagrepčana polako propada, a nitko se zapravo previše ne zabrinjava. Popularni bijeli sat na trgu uništava hrđa, a i boja se počela ljuštiti s njega.

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Ispod ovog sata rađale su se ljubavi, sastajali su se prijatelji, i čine to i dan danas, a on sve više počinje ličiti na ruglo i to u samom srcu grada.

Znamo tko brine za unutrašnjost, a što s vanjštinom?

Za to da naša zagrebačka vura navek točno ide zaduženi su Lebarovići. Oni se o njoj brinu već više od 60 godina, a posao je započeo Simeon Lebarević, a danas urarsku radnju vodi već šesta generacija ove obitelji.

Prvi gradski sat koji su dobili bio je onaj na Kvaternikovom trgu i to davne 1953. godine, a onda j euslijedio i onaj na Trgu bana Jelačića. Dana se oni brinu o tristotinjak javnih i crkvenih satova.

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Ipak za vanjštinu se očito brine netko drugi, nažalost još se ne zna tko. Naime, na službenim stranicama Holdinga, 7.rujna objavljen javni natječaj za održavanje javnih satova na području grada Zagreba.

Natječaj je završio 28. istog mjeseca, a rezultata još nema. Dakle ne zna se koliko će omiljeni bijeli sat u centru grada još propadati i hoće li ga sanirati prije nego što počne narušavati izgled našeg središnjeg trga. 


Komentari