Sijao je strah i trepet po Zagrebu, a sada se druži s princezom i uskoro će maturirati!

Otto, cane corso koji je na resocijalizaciji u Skloništu za nezbrinute životinje Grada Zagreba, jučer je dobio neočekivano društvo. Na šljivu kraj njegove kućice u Dumovcu popela se mala tigrasta mačka. Otto je sa zanimanjem promatrao pridošlicu i djelatnicima Skloništa signalizirao da je u krošnji nešto neuobičajeno. Mače je ubrzo skinuto s drveta, pa je privremeno smješteno u upravnu zgradu Skloništa. Čije je i odakle je došlo, ne zna se.

„Mačka je mlada, ali djeluje kao da je naviknuta na život u stanu ili kući. Pametna je, umiljata i profinjena. Zato su joj djelatnici Skloništa nadjenuli ime Sophie. Sada joj tražimo novi dom“, kazao je Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba u čijem je sastavu Sklonište u Dumovcu. ž

Dodao je kako se s Ottom svakodnevno radi. Najviše je u interakciji s timariteljima koji rade na njegovoj resocijalizaciji, te djelatnicima koji ga hrane.

„Pas napreduje. Vidljiv je veliki pomak u poslušnosti, no s njim treba još mnogo raditi. S obzirom na Ottov topli karakter i napredak u radu, vjerujemo da će s uspjehom položiti svoju maturu“, kazao je Skok. Kada će Otto pristupiti testu socijalizacije, još se ne zna.


Komentari