SIGURNOST DJECE U ZAGREBU: Više kamera u gradu ili pak civilna patrola? – ‘Kad ste zadnji put vidjeli policiju u ophodnji?’

Foto: Pixabay

Slučaj pokušaja otmice jednog zagrebačkog mališana zgrozio je, ali i uplašio stanovnike glavnog grada. Među roditeljima jedne zagrebačke osnovne škole kruži obavijest da su roditelji jednog djeteta obavijestili školu o pokušaju otmice tog djeteta tako da ga se željelo namamiti u automobil.

Potencijalni otmičari su djetetu rekli da ga hitno trebaju odvesti do roditelja no na kraju je sve dobro završilo i do otmice srećom nije došlo. Stoga, pitali smo vas kako povećati sigurnost djece u zagrebačkim kvartovima?

Više policije u kvartovima

“Policiji veće plaće i rasporediti ih po kvartovima”, stoji u jednom od komentara, dok drugi odgovara – “nema toliko policije na raspolaganju”.

Drugi pak predlažu civilnu patrolu, odnosno građane koji bi patrolirali oko škola ili primjerice vrtića i upozoravali građane. No, ne znamo kako bi to u stvarnosti funkcioniralo.

Kamere po gradu i veće kazne?

“Mogu se postaviti kamere po gradu”, stoji u jednom od komentara. Dok su se u drugom prisjetili na policajce koji su nekada šetali kvartovima i po gradu. Pita se i “kad ste zadnji put vidjeli policiju u ophodnji”.

Jedan od komentatora istaknuo je kako bi trebale biti veće kazne za počinitelje takvih nedjela, dok u drugom konstatiraju “koja policija, nje nigdje nema”

Komentari čitatelja, foto: Zagreb.info
Komentari čitatelja, foto: Zagreb.info

Policija u kvartu

Podsjetimo, zagrebačka policija ima kontakt policajce u sklopu strategije “Policija u zajednici”. To je smjernica policijskog djelovanja u okviru koje policijski službenici (kontakt-policajci) s predstavnicima gradova i ostalih institucija zajedno rješavaju probleme na području lokalne zajednice.

Policija, foto:Ranko Suvar / CROPIX / Ilustracija

Popis i telefonske brojeve za svoju gradsku četvrt možete pronaći ovdje.

Komentari