Severinu uhapsili u Beogradu zbog kršenja policijskog sata, opet se vadi na dijete

Foto: Darko Tomas / CROPIX

Informacija o privođenju Severine Kojić u Ulici partizanske avijacije u Beogradu zbog kretanja za vrijeme policijskog sata bez dozvole je točna – potvrdio je to njen glasnogovornik Davor Grgin koji je u priopćenju objasnio što se dogodilo, prenosi Jutarnji list.

“Večeras se pakirala budući da ujutro kreće za Zagreb i izašla je autom izvan kuće ne razmišljajući o policijskom satu. Priznat će prekršaj i platiti prekršajnu kaznu”, kazao je i dalje naveo kako nakon mjesec dana neplaniranog boravka u Beogradu u iščekivanju susreta sa sinom nije ni čudo da je izgubila iz vida stroga ograničenja kretanja u Srbiji koja u Hrvatskoj ne postoje, a u Srbiji se s tim prvi puta susreće.

“Naime, jučer je nakon 32 dana prije povratka u Zagreb otac dopustio da vidi sina na 15 minuta. Kako i Milan Popović i njihov zajednički sin imaju srbijansko državljanstvo, ostala je dan duže u Beogradu da bude sigurna da je Popović vratio dijete u Zagreb jer ona ne bi mogla natrag u Srbiju, a njemu nije vjerovala zato što je na sve moguće načine sprječavao da vidi dijete, opstruirao povratak u Zagreb ne pristajući da se dijete vrati u Hrvatsku s majkom i provede obaveznu samoizolaciju od 14 dana u Hrvatskoj zajedno s majkom koju nije vidio više od mjesec dana”, naveo je Grgin.

Navedeno potvrđuje i Severinina odvjetnica Jasminka Biloš koja tvrdi da Milan Popović zloupotrebljava situaciju s pandemijom koronavirusa, da je svojevoljno izmislio samoizolaciju jer u trenutku kada je s djetetom ušao u Srbiju ona još nije bila obavezna, te da kontinuirano krši obavezu da majci omogući kontakt s djetetom.

Dijete joj je trebao dati na Uskrsni ponedjeljak, no nije to učinio. Jedini susret koji je imala s Aleksandrom bio je u utorak, kada ga je doveo da se pozdravi s njom prije nego otputuju u Zagreb. Dozvolio joj je da svega 15 minuta provede sa sinom, i to u automobilu ispred kuće, s tim da je on za to vrijeme stajao pokraj automobila – ispričala je Severinina odvjetnica događaje koji su prethodili prekršaju.

Severina se treba u četvrtak vratiti u Zagreb gdje će nastaviti borbu za skrbništvo.


Komentari