‘ŠETA BEZ ŠTAKE, POSJEĆUJE GA I DJEVOJKA’ Umjesto u zatvoru, Horvatinčić boravi u Krapinskim toplicama

Tomo Horvatinčić (Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX)

Zagrebački poduzetnik Tomislav Horvatinčić nalazi se u Specijalnoj bolnici u Krapinskim toplicama. Otkako je dobio četiri godine i 10 mjeseci zatvora zbog pomorske nesreće u kojoj su poginuli talijanski supružnici, Horvatinčić je u dva navrata završio na rehabilitaciji u toplicama, a sudeći prema zapažanju svjedoka, nije mu nimalo loše.

“Šeta bez štake, pravosudnih policajaca nema nigdje, a uz to, ne jede u restoranu u kojem jedu osiguranici HZZO-a koji dođu na rehabilitaciju, već u drugom restoranu, gdje je hrana puno bolja”, otkrio je izvor za 24 sata.

U toplicama ga posjećuje i djevojka, dodao je.

Podsjetimo, zagrebački poduzetnik 2011. godine je u pomorskoj nesreći usmrtio talijanski bračni par za što je i pravomoćno osuđen. U Remetinec je stigao sredinom srpnja prošle godine, no zbog narušenog zdravlja završio je na rehabilitaciji. Horvatinčićev odlazak u zatvor izazvao je veliku pažnju, a on je tada iznio svoju stranu priče.

”Čuo sam da sam vukao 10 godina pravosuđe za nos. Nijednom u tih 10 godina ni jedna rasprava nije odgođena zbog mene. U ove dvije godine mi nije trebao niti odvjetnik niti molbe, ja sam bolestan čovjek i operacije su se dogodile na mome tijelu. Minimalno ljudsko bi bilo da zatvorenik dođe koliko toliko zdrav, a ne na štakama. Bit ću dobar zatvorenik, naglasio je i novinarima poručio:

“Vi ste sa svojim informiranjem i pritiskom tome pridonijeli”.


Komentari