SESVETE ĆE DOBITI VIŠEMILIJUNSKI STADION: No, znate li što je sve ovom kvartu prijeko potrebno?

Zagreb.hr

Zagrebački kvart dičit će se vrijednim stadionom.

Na stadionu Sv. Josip Radnik u Sesvetama, u nazočnosti gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića i njegovih suradnika, predstavljen je Projekt novog nogometnog stadiona u Sesvetama. Najavljeno je da bi građevinska dozvola trebala biti izdana do kraja godine, a izgradnja stadiona će trajati oko godinu dana. Investicija iznosi oko 50 milijuna kuna, a osim Grada, financijska sredstva će omogućiti i Hrvatski nogometni savez i Vijeće Gradske četvrti Sesvete.

No, gradski zastupnik Tomislav Stojak na svom je Facebook profilu podsjetio na sve investicije koje su Sesvetama nužno potrebne, potrebnije od višemilijunskog stadiona.

“Znate li da Sesvetama nedostaje oko 100 kilometara vodovoda, 230 kilometara kanalizacije, oko 130 kilometara plinovoda? Znate li da su ogromne prometne gužve u Sesvetama i nedovoljno dobra povezanost sa središtem grada? Znate li da bi se i Branimirova trebala produljiti do centra Sesveta?…”, piše gradski zastupnik HNS-a u svojoj objavi.

“Znate li da bi se trebalo naći rješenje za Glazbenu školu u Sesvetama na jednom mjestu? Znate li da bi se najmanje još tri školske zgrade na području Sesveta trebale proširivati radi nedostatnog kapaciteta? Znate li da se ulica Mate Trbušića u Budencu niti do dana današnjeg nije počela raditi iako je rok bio 15.8.? A znate li što bi, umjesto navedenog, Sesvete trebale dobiti? Stadion za 60 milijuna kuna … “, zaključuje Stojak.

Novi stadion imat će moderne svlačionice, prostore za medije sa svom audiovizualnom infrastrukturom, poslovni centar ispod zapadne tribine i najmodernije prostorije za vodstvo kluba. Kako se čulo, lokacija novog stadiona će biti na igralištu Sesvetskoj dolini gdje već postoje reflektori i popratni sportski sadržaj.

Međutim, je li doista ova investicija prijeka potreba ili je u pitanju još jedan populistički potez u svrhu predizborne kampanje?

>>>STADION U SESVETAMA: Za 50 milijuna niče velebno zdanje poput onih u Engleskoj (FOTO)


Komentari