Serijski kradljivac otuđio vjenčanice i sunčane naočale, no biznis su čini se, cigarete

Foto: Pixabay

Od kraja travnja do kraja svibnja serijski kradljivac urigirao je po metropoli gdje je počinio čak pet teških provala i tako pričinio štetu od 253 tisuće kuna. 

Njega su službenici Policijske uprave zagrebačke uhitili i izvršili kriminalističko istraživanje, a za njegovim partnerom još uvijek tragaju.

No, priča o ovom lopovu ide ovako. On je pod okriljem noći provaljivao u trgovine u zapadnom dijelu Zagreba i krao vjenčanice, njih čak 43, sunčane naočale te cigarete.

Seriju provala započeo je 28. travnja kada je oko tri sata poslije ponoći s nepoznatom muškom osobom provalio u kiosk na Podsusedskom trgu iz kojeg su odnijeli veću količinu cigareta. S odmakom od dva tjedna vratili su se na mjesto zločina te oko 4.20 sati ujutro 16. svibnja otuđili još cigareta.

Njihov kriminalni naum ni tu nije stao. Naime, tjedan dana kasnije u Ulici Ante Topića Mimare provalili su u trgovinu specijaliziranu za prodaju vjenčanica. Iz prodajnog prostora ukrali su 43 vjenčanice i odvezli se u nepoznatom pravcu.


No, čini se da im krađa i prodaja cigareta ide bolje nego preprodaja vjenčanica pa 3. lipnja provaljuju oko 3.55 sati u trgovinu u Ratarskoj ulici iz koje kradu cigarete.

Ni pola sata poslije tog kaznenog djela, bacili su se u novu krađu pa su provalili i u trgovinu u Jablanskoj i otuđili 36 skupocjenih sunčanih naočala.

Ukupna materijalna šteta iznosi 253 tisuće kuna, međutim u pretresima prostora koje koristi, istražitelji su pronašli dio ukradenih predmeta koje su vratili oštećenima, izvijestila je Policijska uprava zagrebačka.

CURE NOVI DETALJI ISTRAGE O KOJOJ PRIČA CIJELI GRAD U stanu mu pronašli pitona i 25 biljaka marihuane!

Komentari