Šef zagrebačkog Doma zdravlja: ‘Čemu prosvjedovanje protiv najboljeg što možemo napraviti u ovom trenutku’

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

U studiju HTV-a o široj uporabi covid potvrda i cijepljenju, govorio je doc. dr. sc. Miroslav Hanževački, ravnatelj Doma zdravlja Zagreb-Zapad.

Na samom početku istaknuo je da svaki novi punkt za testiranje znači da tri do šest djelatnika dodatno rade kako bi omogućili građanima da se testiraju. Upozorava da im je ovo dodatni pritisak, a osvrnuo se i na prosvjednike.

“Bilo bi dobro da svi koji imaju potrebu prosvjedovati pokušaju sagledati i tu stranu medalje, da nije ideja covid potvrde da se nekome limitira kretanje, nego da se ukaže na potrebu poštivanja osnovnih pravila”, poručio je Hanževački.

Ističe da je iz njegovog gledišta koronavirus “izrazito opasno stanje”.

“Zapravo se većina nas u zdravstvenom sustavu pita čemu prosvjedovanje protiv nečeg što je evidentno nešto najbolje što možemo napraviti u ovom trenutku”, objašnjava šef zagrebačkog Doma zdravlja.

Poručio je i da je cijepljenje prvi izbor, a COVID potvrde način za dodatno uvođenje reda. Hanževački dodaje i da je poštivanje osnovnih epidemioloških mjera, poput distance, također važno.

Komentirao je i dobivanje COVID potvrde.

“Svakako je jedan od rezultata COVID potvrda je da se ljudi odlučuju na cijepljenje na stanoviti način ne bi li zadovoljili tu formu i izbjegli određene probleme, pa se onda nađu u nedoumici kad se cijepe prvi put i nakon prve doze nije moguće odmah dobiti potvrdu, nego nakon 21 ili kod Johnsona 15 dana. Dobro je napomenuti da nakon druge doze cjepiva je odmah omogućena COVID potvrda”, zaključio je Hanževački.

Komentari