Šef zagrebačke Hitne pomoći otkriva stanje na terenu. Evo koliko su COVID intervencije nadmašile ostale

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Sva vozila hitne pomoći opremljena su brzim antigenskim testovima, tj. brzim testovima na koronavirus, a ravnatelj Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba Žarko Rašić potvrdio je kako se ovim putem već na terenu mogu detektirati COVID pozitivni pacijenti.

“Cilj naše primjene antigenskih testova ustvari je u tome da omogućimo što bržu intervenciju, jer se na taj način kod bolesnika kod kojih postoji sumnja na covid infekciju – kašalj, povišena tjelesna temperatura, odnosno otežano disanje – napravi brzi antigenski test i točno ga možemo uputiti odmah u zdravstvenu ustanovu, covid-bolnicu, a ne kao dosad na obradu u ostale zdravstvene ustanove”, izjavio je Rašić za HRT, prenosi N1.

Potvrdio je i kako u ovome trenutku ima dovoljno testova, a rekao je i kako je od kraja veljače do sada bilo je preko 4600 intervencija vezanih za COVID, a svaki dan imaju oko 200 ostalih intervencija.

“A u zadnjih sedam dana, kad je došlo do porasta broja oboljelih u Gradu Zagrebu, imamo oko 100 intervencija vezanih uz novu bolest”, rekao je.

Rašić je rekao i da im je šest djelatnika u izolaciji i pozitivno, što je na broj zaposlenih izuzetno mali broj, te da se niti jedan nije zarazio radeći u Nastavnom zavodu.


Komentari

loading...