ŠEF HRT-a MOŽE ODAHNUTI? Otkriveno kome pripada kutija za brojač novca

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Prilikom pretresa kuće glavnog ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića, trenutak kada istražitelji iznose kutiju za brojač novca izazvao je veliku pažnju javnosti i otvorio brojna pitanja. Iako je bilo za pretpostaviti su kako je Bačić u luksuznoj nekretnini imao i navedeni stroj, čini se da nije sve baš tako kako izgleda.

Kako doznaje Index, kutija nije od šefa HRT-a, već od istražitelja. Prilikom pretresa sve sumnjive stvari koje mogu biti dokazi iznijeli su u kutijama, pa tako i u ovoj. Što su iznijeli doznat će se nakon dovršetka opsežne istrage.

Podsjetimo, Bačić je osumnjičen da je pokojnom gradonačelniku Milanu Bandiću nosio 50.000 eura mita kako bi pogodovao građevinskim projektima njegova suosumnjičenika Milana Lončarića, a za uzvrat primio stan vrijedan milijun kuna. Zbog opasnosti utjecaja na svjedoke završio je u istražnom zatvoru.

Pored, Bačića, u Remetincu su završili i dugogodišnji Bandićev vozač Zdravko Krajina, bivša članica Povjerenstva za davanje u zakup javnih površina Jelena Čeklić te Denis Mohenski, zagrebački poduzetnik poznat i kao „Kralj Adventa“. Njih se povezuje sa sumnjivim dodjelama štanodva na Adventu.


Komentari