Tomašević za mjeru roditelj-odgojitelj popustio SDP-u, odbio HDZ: Evo kako su reagirali Klisović i Herman

Svojevrsni rat amandmanima se nastavlja i to u iščekivanju sjednice gradske Skupštine koja je zakazana za četvrtak. Gradonačelnik Tomašević najavio je prihvaćanje SDP-ovog amandmana na proračun za 2020., ali i odbijanje HDZ-ovog i BM – 365.

“Što se tiče kapaciteta za dječje vrtiće, predvidjeli smo 52 milijuna kuna za izgradnju tri do četiri vrtića. Oni su podnijeli amandman da se kompenzacijske mjere za vrtiće poveća na 25 milijuna kuna, to ćemo prihvatiti isto kao i amandman vezano za povećanje sredstava Centar za zdravlje mladih”, izjavio je Tomašević.

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Oporba na nogama

I dok koalicijski partneri mogu biti zadovoljni, oproba baš i ne. Šef gradskog HDZ-a dr. Mislav Herman rekao je, “mi smo očekivali odbijanje amandmana na našu predloženu demografsku mjeru.”

U razgovoru za Zagreb.info, naglasio je kako je ovo samo potez koji jasno pokazuje početnu namjeru Tomaševića i aktualne gradske vlasti.

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

“Sada je jasno kako će doći na dnevni red i odbijanje amandmana samo pokazuje namjeru da se mjera ukine.”

Pozvao je i Tomaševića da se prisjeti onoga što je govorio u početku, a to je da se mjera treba revidirati, a ne u potpunosti ukinuti.

“To nije revidiranje mjere roditelj-odgojitelj, to je ukidanje mjere.”

“Kada ta točka dođe na Dnevni red Skupštine imamo pripremljen amandman kako mi vidimo ovu demografsku mjeru”, rekao je Herman i najavio da će taj posebni amandman predstaviti danas u 10 sati na press konferenciji.

Koalicijski partner

SDP-ov Joško Klisović, predsjednik Skupštine, pak ima sasvim oprečno mišljenje. Kao koalicijski partner Možemo, zadovoljan je što je gradonačelnik najavio prihvaćanje SDP-ovog amandmana.

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

“Meni je drago da su amandmani SDP-a prihvaćeni” rekao je Klisović i dodao, “zahvaljujem gradonačelniku što ih je prihvatio”.

“Drago mi je da se prihvatio naš amandman kojim se za 25 milijuna kuna povećalo izdvajanje za privatne prostore za smještaj djece u vrtić”.


Komentari