Sedmeročlana obitelj živi u kontejneru: ‘Imamo trojčeke koji su već počeli kašljati od vlage, neizvjesnot nas ubija’

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Zima je na vratima, dani su sve kraći, a toplina doma i blagdansko ozračje nešto je što sedmeročlana obitelj Zgombić može samo sanjati. Njihov je dom u Čučerju 22. ožujka u samo nekoliko sekundi devastiran do stadija “zrelog” za crvenu naljepnicu, a tamo sada dvoipolgodišnji trojčeki, Roberto, Alexandra i Rossana sa svojim roditeljima, bakom i djedom žive u kontjneru pored uništene kuće.

“Unutra je vrlo hladno, uređaj za grijanje više ne radi nego što radi. Imamo puno deka i tako se spašavamo od hladnoće, ali to nije rješenje. Ne znamo što je gore, biti u ovom kontejneru ili otići u hotel Arenu”, rekla je baka Krunoslava za 24sata.

Novac, kaže, nemaju, a pomoć se još uvijek čeka. A neizvjesnost je svakog dana sve gora i gora.

“Kći ne radi, na bolovanju je i primanja su joj oko 2500 kuna, a ja radim i to nas spašava”, objašnjava i dodaje da obitelj još uvijek nije dobila odgovor mogu li se smjestiti u socijalni stan preko zime.

Kako bi nešto skuhali ili se oprali u oštećenu kuću ulaze na svoju odgovornost. U kontjnerima je tijesno, stvara se vlaga, a djeca već imaju problema s kašljem.

“Ovo jako utječe na nas i na naše mentalno zdravlje, nadam se da ćemo ubrzo pronaći rješenje i da će nam netko pomoći jer si sami trenutno ne možemo”, zaključuje nesretna baka, čiju sudbinu dijele mnogu stanari ovog zagrebčkog naselja i šire.


Komentari