OVO SE ZOVE BRUKA: Facebook profil Vlade RH zatrpan kritikama bijesnih građana! (FOTO)

Patrik Macek/PIXSELL

I izvan granica Lijepe naše pitaju se što se to događa s hrvatskom Vladom – ima li nade za spas?

Situacija u hrvatskom državnom vrhu već je neko vrijeme daleko od idealne. Zahtjevi za ostavkama dolaze sa svih strana, premijer traži da s pozicija odstupe Karamarko i Petrov, a od šefa HDZ-a dolazi kontra. U košmaru političkih previranja opet najviše ispaštaju građani.

Reforme koje su s toliko entuzijazma najavljivali, stoje, kvorum su u Saboru jedva uspjeli skupiti iz trećeg puta, a u isto vrijeme se zbog jednog praznika uzima cijeli tjedan slobodno. I dok čekamo razrješenje ove situacije, o tome koliko je stanje zabrinjavajuće izvještavaju i strani mediji.

Tako austrijski list Der Standard piše da je hrvatska vlada praktički već pala. Spiegel Online prisjetio se i svađe Karamarka i Petrova te objavio kako “već tjednima postoje napetosti zbog sukoba predsjednika vladajućih stranki.” Ovaj portal naglasio je i kako je partnerstvo HDZ-a i Mosta od početka bilo potpuno krivi potez, jer su ove dvije stranke sve samo ne kompatibilne.

strani mediji
screenshoot

U drugim pak medijima gotovo posprdno pišu kako je lipanj u Hrvatskoj inače početak nekog ljepšeg doba, turisti počinju navirati na naše obale, a državna blagajna se puni, barem je tako bilo do sada. Turizam ove godine ostaje u sjeni prepucavanja u medijima. Suudeutsche Zeitung  naglašava i kako ideološka prepucavanja u Hrvatskoj nisu ništa novo, no sada su razdor uspjeli unijeti i u društvo, te desetke tisuća ljudi izvući na ulice kako bi prosvjedovali.

Članak su zaključili tvrdnjom da su Hrvati umorni od jedno te istih političkih stranaka koje u Hrvatskoj vladaju od kad smo se osamostalili. Prognoze njemačkih medija sve su samo ne dobre, a čini se da čak i njih više brine kako će se ova situacija rasplesti, nego što brine one koji bi Hrvatsku trebali voditi.

Građanima je zaista dozlogrdilo što dokazuju i njihove poruke vladajućima koje smo pronašli na službenim Facebook stranicama Vlade Republike Hrvatske:

Facebook.com
Facebook.com
Facebook.com
Facebook.com
Facebook.com
Facebook.com
Facebook.com
Facebook.com
Facebook.com
Facebook.com
Facebook.com
Facebook.com
Facebook.com
Facebook.com

Za kraj ne preostaje nam ništa drugo nego zapitati se baš kao i jedan građanin:

Facebook.com
Facebook.com

>>> PRESLAGIVANJE VLADE, ALI BEZ KARAMARKA? Izvori iz HDZ-a tvrde: ‘Plenković bi mogao skupiti dovoljno ruku!’

>>> RASKOL U HDZ-u! Bandić i Brkić protiv Karamarka, HDZ-ovci tvrde: ‘Novi izbori i – gotovi smo’


Komentari