SDP KRATKIH RUKAVA: Gradonačelničku poziciju nevoljko prepuštaju ovoj osobi

Photo: Petar Glebov/PIXSELL

Moraju podržati nekog od službenih kandidata.

Pred SDP-om je drugi krug izbora za predsjednika stranke, no jedna od gorućih tema svakako je i njihov kandidat za gradonačelnika Grada Zagreba. Predstojeći lokalni izbori biti će veliki test za budućeg predsjednika te stranke, a sudeći prema trenutnim rezultatima i mišljenjima unutar političkih krugova, ta bi uloga najvjerojatnije mogla pripasti Davoru Bernardiću.

Ukoliko pobjedi u drugom krugu izbora, ovaj mladi SDP-ovac povući će svoju kandidaturu za gradonačelnika Grada Zagreba. Ovu tvrdnju kroz medijske kuloare provukao je i Siniša Hajdaš- Dončić rekavši da bi Bernardić svoju kandidaturu morao povući.  Šef stranke treba brinuti o cijelom SDP-u i svim lokalnim izborima, na kraju krajeva i o Saboru, a ne samo o jednom gradu.

>>>MRAK-TARITAŠ ZAPOČELA KAMPANJU: Želi smanjiti prirez i izgraditi mostove, a snijeg neće jesti

S kim će onda SDP u utrku za metropolu? Predizborna kampanja poprilično se zahuktala, a dok se oni bave unutarstranačkim izborima, službeni kandidati već su na terenu. Anka Mrak- Taritaš kampanju je otvorila je prošli tjedan predstavljajući program i svoju viziju Zagreba. Vodama predizborne kampanje već neko vrijeme oštro korača i Sandra Švaljek, pod parolom “Zagreb može sve”. Milan Bandić šeće po tržnicama i skuplja birače na sebi svojstven način, koristeći najjači adut- populizam.

Pružiti će potporu nekom od već službenih kandidata?

HDZ svog kandidata još uvijek nije oslužbenio, no Andrija Mikulić najizglednija je osoba za ovu utrku. Unatoč Plenkovićevom protivljenju, jasno je da Mikulić lobira za ovu poziciju te da tihu kampanju vodi na zagrebačkim ulicama već neko vrijeme. Iako svoje kandidate još uvijek nisu predstavili niti Most i Živi Zid, SDP se s nestrpljenjem očekuje.

>>>MOSTOVO IZNENAĐENJE ZA ZAGREB: Ovo su njihovi potencijalni kandidati za gradonačelnika

Ova stranka nema previše vremena, ime njihovog kandidata očekivat će se čim novi predsjednik preuzme svoju funkciju. Riječki Novi list spominje jedno neočekivano ime u ulozi njihovog kandidata za Grad Zagreb- Željku Antunović.

Međutim, SDP-u rizik s Antunović u Zagrebu nije dozvoljen. Stranka iza koje stoji veliki poraz na parlamentarnim izborima, u trenutku kada im je pobjeda bila servirana na pladnju, ne smije sebi dozvoliti fijasko na predstojećim lokalnim izborima.Željka Antunović pomalo je zaboravljena politička ličnost. Osoba koja u konkurenciji s Bandićem i Mrak-Taritaš, iznimno jakim kandidatima na terenu, nema nekih većih šansi.

Upravo zbog toga, od SDP-a se očekuje da bi mogao podržati nekog od već službenih kandidata.U toj kombinaciji najlakše je vidjeti potporu Anki Mrak Taritaš, HNS-ovki s čijom je strankom SDP u dugogodišnjoj suradnji. HNS i SDP zajednički izlaze na parlamentarne izbore pa je najizglednija ova kombinacija i na lokalnoj razini. Kruže informacije da se oko ovog scenarija u SDP-u lome koplja, no Mrak-Taritaš je ipak najveća konkurencija još nepobjeđenom Milanu Bandiću.

Njena popularnost raste vrtoglavom brzinom te bi, u tom slučaju, novi predsjednik SDP-a lokalne izbore mogao zatvoriti bez mrlje na samom početku karijere predsjednika stranke.

>>>BANDIĆ ZAPOČEO KAMPANJU: Ovaj potez mogao bi vas začuditi (FOTO)

>>>VIZIJA ZAGREBA’ SANDRE ŠVALJEK: Nezavisna skupštinska zastupnica čiji su partneri – građani (VIDEO)

>>>BANDIĆ OVOM ČOVJEKU PREPUŠTA ZAGREB: Ušao je na mala vrata, a sada mu se smješi gradonačelnička pozicija

 


Komentari