SDP I DALJE UDARA PO HDZ-u, NA REDU HDZ-ovi BIRAČI: Nećete vjerovati da su SDP-ovci ovo u stanju napraviti (FOTO)

Facebook

Članovi Hrvatske demokratske zajednice za Božić su ostali poprilično iznenađeni.

Sve je očitije kako se posljednjih dana u redovima SDP-a traži krivac za izgubljene izbore i za propalu suradnju s MOST-om koja je na kraju priče, iznenadila cijelu javnost. Baš kada se činilo da je Hrvatska raste uspjela dogovoriti i ispregovarati s MOST-om sve što se ispregovarati da, kolo sreće okreće se u korist Karamarkove Domoljubne koalicije i na kraju, relativni pobjednici parlamentarnih izbora ipak uspijevaju staviti točnu na i u nimalo jednostavnoj pobjedi i bitci za vlast. Šef HDZ-a, samim time osigurao si je ostanak na čelu stranke, strasti su se smirile, a sav fokus s unutarstranačkih previranja prebačen je na vrhunskog kanadskog farmaceutskog stručnjaka hrvatskih korijena, Tihomira Oreškovića koji je čini se, između ostalog, pronašao i formulu po kojoj bi Hrvatsku povukao s ruba provalije do koje su je dogurale sve dosadašnje politike vođene i provođene s jednim jedinim motivom – osobnim interesom.

I dok Tomislav Karamarko sada slobodno može odahnuti, čini se kako se unutar SDP-ove političke kuhinje stvari počinju ozbiljno zahuktavati. Zoran Milanović prema svemu sudeći, počinje brojati svoje posljednje dane na čelu SDP-a, a nije tajna kako se kroz ove četiri godine gdje je (do sada) vladajuća stranka u Hrvatskoj izgubila dvoje izbora za Europski parlament, lokalne te one predsjedničke već u više navrata tražila njegova smjena. Tonino Picula i Zlatko Komadina samo su neka od imena koje su se spominjala kao Milanovićeva potencijalna zamjena,  pričalo se i o bivšem predsjedniku Sabora Josipu Leki, ali i mladom SDP-ovcu, Davoru Bernardiću koji je do sada napravio i izgradio zavidnu političku karijeru na području grada Zagreba zahvaljujući angažmanu u zagrebačkoj Gradskoj skupštini.

HDZ-ove šokirala Bernardićeva čestitka

Čini se, upravo je Davor Bernardić prvi krenuo u svoju osobnu kampanju za sve izglednije unutarstranačke izbore. Naime, javili su nam se članovi Hrvatske demokratske zajednice s područja Gradske četvrti Trnje koji su u svojim poštanskim sandučićima pronašli SDP-ovu čestitku povodom Božića i Nove godine.

DSC_0048

”Ovo se dogodilo prvi put, za mene se zna kako sam član HDZ-a i to ne skrivam, uopće ne znam odakle SDP-u moja adresa i prezime te na kraju, sama ideja da mi pošalju čestitku za Novu godinu”, kazala nam je jedna građanka (podaci poznati redakciji) koja uz to ističe kako je situacija još čudnija jer su svi članovi njezine obitelji učlanjeni upravo u HDZ.

DSC_0047

”Jako dobro pratim situaciju na političkoj sceni i moram reći kako mi ovo liči ili na nečiju provokaciju ili na činjenicu kako je Bernardić krenuo u kampanju za unutarstranačke izbore koji su sve izgledniji i očitiji”, nastavlja svoju priču i dodaje kako nije jedini član HDZ-a koji je primio ovakvu čestitku.

”Očito su članovi HDZ-a svima zanimljivi, drugim riječima brojni su pa ne čudi kako bi ih svatko želio na svojoj strani”, zaključila je ova Zagrepčanka koju je čestitka SDP-a pomalo i naljutila.

”Ta Božić je i Nova godina, vrijeme je praštanja to je činjenica, ali ovo je jadno i nisko, ne djeluje mi ozbiljno i nadam se kako se ovakvi gafovi neće ponoviti.”, kazala je.

Milanovićeva čestitka jednostavnija

Nije tajna kako su upravo zbog potencijala i velikih Bernardićevih ambicija, šef SDP-a i bivši predsjednik Gradske skupštine grada Zagreba u nategnutim odnosima te kako je svojevremeno upravo Zoran Milanović Bernardića povukao iz utrke za mjesto zagrebačkog gradonačelnika te umjesto njega postavio bivšeg ministra zdravstva, Rajka Ostojića.

Kako došlo do raskola unutar SDP-a sada je sve jasnije, posebno ako uzmemo u obzir da je Milanović počeo gubiti kontrolu unutar Gradske organizacije SDP-a Grada Zagreba koja se ove godine, građanima (pa čak i HDZ-ovcima) odlučila poslati božićnu i novogodišnju čestitku u svoje ime…

U ime Vlade Republike Hrvatske i moje osobno, svima želim dobro zdravlje, sreću i blagostanje u novoj 2016. godini!

Posted by Zoran Milanović on Donnerstag, 31. Dezember 2015


Komentari