Scene iz horora ispred zagrebačkog Rebra: Pokojnik ispao iz vreće

KBC Zagreb (Foto: Ranko Suvar / CROPIX)

Ispred zagrebačke bolnice Rebro, oko 14 sati došlo je do neviđenog incidenta u kojem su sudjelovali djelatnici dugoreške komunalne tvrtke Čistoća, piše Jutarnji list.

Kako javlja očevidac nemilih scena, oni su došli preuzeti mrtvo tijelo starije osobe.

“Iako su morali imati transportni lijes, oni su došli bez lijesa. Leš su stavili u veliku crnu vreću i počeli je unositi u kombi. No, vreća je tada pukla i tijelo je palo na asfalt, udarivši glavom. Tada su je podigli i bez vreće utrpali u kombi” javlja čitatelj za Jutarnji, koji je bio zgrožen neprofesionalnim postupanjem dugoreških komunalaca.

Ističe kako nije siguran smiju li uopće komunalne tvrtke obavljati pogrebničku djelatnost, pa mu nije jasno zašto tijelo pokojnice nije došlo preuzeti pogrebno poduzeće, a ne Čistoća.

Direktorica dugoreške Čistoće, Josipa Škrtić Pucarević, bila je iznenađena kada je čula za incident.

“Moji me djelatnici nisu o tome izvijestili. Rekli su samo da su pokojnicu morali nositi u vreći, ali nisu mi rekli da im je pala na pod” rekla je. Kaže, uz to, kako tvrtka ima sva potrebna ovlaštenja za bavljenje pogrebnim poslom, ali i da je katkad uobičajena praksa pokojnike transportirati u vreći.

“Lijes je bio u kombiju, ali je tijelo prenošeno u vreći. To se radi kada je skučen prostor kojim treba proći, odnosno nema dovoljno prostora za manevriranje s lijesom” – pojašnjava.


Komentari