Saznali smo koliko Zagrepčana koristi njihovu aplikaciju: U ZET-u najavili i nove funkcionalnosti

ZET-ova aplikacija Foto: Ivana Nobilo / CROPIX

Mobilnu aplikaciju s kojom će se moći kupiti karte za javni prijevoz u ZET-u su najavljivali još prije nekoliko godina, a ovog je ljeta ta ideja konačno i realizirana.

TESTIRALI SMO NOVU ZET-OVU APLIKACIJU! Ovo su sve njene mogućnosti, a odmah smo primijetili nešto zanimljivo

Aplikacija Moj ZET službeno je predstavljena 29. svibnja 2023. godine, a funkcionira poprilično jednostavno. U aplikaciji se nalazi svojevrsna pre-paid “kartica” koja se puni sredstvima, a korisnik jednostavno mora odabrati iz izbornika kartu koja mu treba.

1 euro = 7,53450 kuna

Po ulasku u tramvaj ili autobus mobitelom je potrebno snimiti QR kod ili prisloniti NFC uređaj i karta je kupljena. Osim opcije za kupnju karta aplikacija sadrži i informacije o izmjenama u voznom redu.

Nova ZET-ova aplikacija (Foto: Ivana Nobilo/CROPIX)

Dnevno prodano 8500 karata

Zanimalo nas je koliko je ovaj novi sustav kupovine ZET-ovih karata zaživio, pa smo ih pitali koliko je aplikacija do sad puta preuzeta te koliko je kupljeno karata.

“Od predstavljanja aplikacije do danas bilježimo više od 50 tisuća preuzimanja. Putem aplikacije do sada je kupljeno preko 211 tisuća pojedinačnih karata, što je očekivana brojka s obzirom kako je aplikacija predstavljena krajem školske i akademske godine, a uslijedilo je ljetno razdoblje kada se značajno smanjuje broj svakodnevnih korisnika javnog prijevoza, poput učenika, studenata i radnika”, odgovorili su nam iz ZET-a.

To znači da je mjesečno kupljeno oko 60 tisuća ZET-ovih karata putem aplikacije, odnosno oko 8.500 dnevno. Kupnja fizičkih karata do početka rujna se nije nešto smanjila, no  to se promijenilo početkom nove školske godine.

Gradonačelnik Tomislav Tomašević (Foto: Ivana Nobilo / CROPIX

Za učenike i studente

“Iako u prvim mjesecima od njenog predstavljanja nije zabilježen značajniji pad prodaje fizičkih karata, tek se u ovom jesenskom razdoblju, sukladno početku nove školske i akademske godine taj trend osjetno mijenja.

Učenici i studenti su kategorije korisnika kojima je aplikacija prvenstveno i namijenjena”, govore u ZET-u te najavljuju i nove buduće funkcionalnosti.

Tomašević ipak otkrio pravu istinu: Evo koliko su zapravo stari rabljeni tramvaji koji stižu u Zagreb

“Također, očekujemo kako bi do kraja godine aplikacija mogla biti proširena i dodatnim mogućnostima, poput prikaza polazaka vozila sa stajališta u stvarnom vremenu, a o čemu ćemo javnost pravovremeno obavijestiti.

Smatramo kako će to biti dodatan poticaj našim putnicima da koriste aplikaciju MojZET jer će im na taj način i svakodnevno korištenje prijevozne usluge biti još jednostavnije”, kažu u ZET-u.


Komentari