Saznajte na kojim fakultetima još ima mjesta

hr.wikipedia.org

Završeni su upisi u prvu godinu na preddiplomske, integrirane i stručne studije u srpanjskomu roku za nadolazeću akademsku godinu. Na 12455 upisnih mjesta upisano je 10785 studenata (od predviđenih 10632 redovitih upisano je 9813 studenata).

Popunjenost je na ukupnoj razini 86,6%, dok je za redovite studente 92,3%, što je otprilike na prošlogodišnjoj razini upisanih u srpnju (lani 86,19% ukupno i 91,08% na redoviti studij), izvijestilo je Sveučilište u Zagrebu.

Najviše studenata upisalo je studije s društvenog područja (4.115), studije tehničkog smjera upisalo je 2.679 studenata, a humanističke studije 1.394 studenta.

Što se slobodnih mjesta za jesenski rok tiče, na nekim fakultetima ih uopće nema, na većini ih je malo, dok najviše slobodnih mjesta ima na Pravnom, Prometnom, Ekonomskom i Grafičkom fakultetu.

Među fakultetima koji neće niti održati jesenski upisni rok su Filozofski, Medicinski, Stomatološki, FER, Arhitektonski, Rudarski, Edukacijsko-rehabilitacijski, Veterinarski, Prehrambeno-tehnološki te Farmacija  (osim za strance koji nisu iz EU-a).

Detaljnu tablicu pogledajte ovdje.

Komentari